AHA har fredag første åbningsdag efter coronanedlukningen. Direktør Linette Hanghøj Møller ser frem til den store åbningsweekend, hvor saxojam og Moonjam er på programmet.

AHA har valgt, at deres store genåbningsweekend skal være i weekenden den 4. og 5. marts, og det har man set frem til fra på det populære spillested og natklub.

Natklubben slog dørene op i september 2021, hvor fredericianerne så en natklub, der var skabt af Generation X til alle. Fra åbningen og frem til, at der kom en nedlukning i december, havde AHA et koncept med deres live husorkester, men det er finpudset, når døren for første gang i 2022 åbnes fredag klokken 21:00.

– Vi kommer til at hive flere kendte kunstnere ind og lokale bands i stedet for vores husorkester. Vi kommer til at åbne en time tidligere, hvilket betyder, at vi har åbnet fra klokken 21:00 og frem til klokken 05:00. Når der ikke er livemusik, men almindelig DJ-aften på scenen, er der gratis entré mellem 21:00-22.00 ellers koster det 50 kroner på de almindelige aftener. Når der er kunstner på, kan man se billetprisen på vores hjemmeside, siger Linette Hanghøj Møller.

Linette og teamet har selv været på AHA i Købmagergade for at finpudse og få de sidste detaljer på plads. Stemningen er i top og man er klar til at åbne igen.

– Vi glæder os helt vildt og er klar til åbningen. Vi har haft gang i alt lys på scenen og testet DJ-pulten, så vi er klar. Det er frustrerende at have sådan et sted som vores, og så have lukket, konstaterer Linette.

En af de ting, som AHA fik ros for i efteråret var, at man kunne have en samtale som gæst hos dem, og ikke blev blæst baglæns ud af musikken. Det er et helt bevidst valg.

– Vi er et sted, hvor man får lækre drinks og cocktails, samt god service. Hvis man vil, kan man booke bord på vores hjemmeside, kan man tilvælge at få en værtinde tilknyttet til bordet. Det får vi stor ros for, men der er mange andre små detaljer, som gæsterne roser, blandt andet, at man rent faktisk kan tale sammen også – selvom musikken spiller. Det er noget af det, vi går op i. Vi vil være kendt som et sted lækkert og hyggeligt sted, hvor man får en god oplevelse, slutter Linette Hanghøj Møller.

Linette kan endnu ikke løfte sløret for alle de kunstnere, der er hyret, men hun oplyser, at der fredag er “DJ fest. Saxojam” på programmet, når Michael Rune gæster AHA, og lørdag kommer Moonjam forbi AHA, hvor de går på scenen klokken 22:30. Ellers kan AHA røbe, at de får besøg af Die Herren den 23. april.