Begge mandskaber havde en del på spil, da de her til aften skulle dyste i en rigtig bundgyser, hvor tre point på kontoen ville være skelsættende for holdenes grundspil.

Kampen startede med to tøvende mandskaber, som ikke ville vise for mange svaghedstegn, og det gav anledning til, at hjemmeholdet, AGF, hurtigt satte sig på opgøret. De kom frem til flere muligheder uden at være giftige foran Vejle Boldklubs mål. Udeholdet havde i startfasen af opgøret svært ved at sætte et godt angreb op, da David Nielsens tropper stod solidt defensivt. Herudover havde Vejle-angriber og Superliga-debutanten, Luka Djordjevic, vanskeligheder ved at melde sig ind kampen. Han er hentet ind for at fylde stortalentet, Wahid Faghirs, sko ud, der er solgt til tyske Stuttgart.


Generelt bød første halvleg af kampen ikke på mange muligheder med undtagelse af Patrick Olsens skudmulighed, som røg forbi målet. Begge hold havde nemlig udfordringer med at spille flydende og med overskud, hvilket er kendetegnene ved to kriseramte hold, der besidder henholdsvis anden sidsteplads og sidstepladsen.


I kampens anden halvleg fortsatte holdene, hvor de slap, da forløbet bestod af en masse dueller og nærkampe. Ingen af holdene ville have initiativet, og derfor lignede det ikke, at der ville komme mål i opgøret.


Kampbilledet ændrede sig dog i det 60. minut, hvor indskiftede og daværende FC Midtjylland-spiller, Mikael Anderson gjorde det til 1-0 efter et glimrende og fladt indlæg af stortalentet, Albert Grønbæk. Sidstnævnte AGF-spiller var en af kampens store højdepunkter, da han viste flotte individuelle takter, og han viste undervejs, at han har evnerne til at gøre noget på egen hånd.
Efter scoringen forsøgte Peter Sørenens hold at skubbe kæderne længere frem på banen for at lægge et pres på århusianerne.

Historisk set har Vejle Boldklub spillet tætte kampe mod AGF, hvor førstnævnte mandskab ofte er kommet på måltavlen og ødelagt de århusianske fester i slutfasen af kampene. Det blev ikke tilfældet søndag aften, da kombinationen af farlighed og skarphed manglede, hvilket blev illusteret igennem de chancer, som udeholdet havde. Vejle Boldklub havde blot fire skud på målet, hvor ingen af dem vakte store problemer hos den rutineret målmand, Jesper Hansen.

På den anden side havde århusianerne mange muligheder for at øge føringen, men Patrick Mortensen og resten af den århusianske offensiv manglede den selvsikkerhed, der kendetegner et hold, som har en god formkurve.


Dermed endte opgøret 1-0 i Ceres Park, hvilket sender AGF på en foreløbig 10.plads, mens Vejle Boldklub stadig har første sejr til gode.