Af: Spidskandidat for Det Konservative Folkeparti

Tommy Rachlitz Nielsen, Ternevej 1, Fredericia

Jeg har med stor glæde læst borgmesterens og byrådets opfordring til at udskyde alt, hvad udskydes kan.

Det giver god mening at vi rykker sammen og undgå unødvendig spredning af Covid-19, bedre kendt som Corona virus. Selv om det, for mange af os, bare vil føles som en influenza, kan det være livsfarligt for de svageste og vi har derfor alle et ansvar for at reducere spredningen.

Og virkeligheden har ramt os alle over en bred kam. Sportsbegivenheder uden tilskuere, koncerter, møder, generalforsamlinger, opvisninger og meget andet er blevet udskudt eller aflyst. Og det med god grund. Vi har alle et ansvar.

Derfor overrasker det mig også uendelig meget at borgmesteren og byrådet ikke straks har besluttet at der ikke kan anløbe krydstogtskibe til Fredericia før situationen er forbedret. Jeg har svært ved at forstå at vores sportshold skal spille uden tilskuere og møder og arrangementer skal aflyses, mens andre (læs rederier) blot forsætter som intet var hændt.

Et krydstogtskib vil bringe over 1000 mennesker fra mange forskellige nationer til Fredericia og sprede dem over et stort område. Hvis bare 1 af disse personer har været i kontakt med Corona virus i løbet af turen vil det hurtigt sprede sig på et tætpakket skib. At lukke dem i land i Fredericia og sende dem rundt i landsdelen, kan være grundopskriften på hvordan man hurtigst muligt spreder en virus.

I min optik både uansvarligt og med risiko for katastrofale følger.

Vi har alle oplevet konsekvenserne af Covid-19. Nu må byrådet og krydstogtindustrien også tage ansvar.

Min opfordring til byrådet skal være: Aflys anløb af krydstogtskibe indtil situationen er bedre.

På den måde kender rederierne også vores holdning og kan agere efter dette. Se det er rettidig omhu.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer