Fredericia AVISEN kunne mandag fortælle, at Hotel Gammelhavn er blevet solgt til et lokalt restauratørpar. Fredericia AVISEN tog en tur forbi hotellet til en snak med de afgående ejere om tiden i Fredericia og fremtidens eventyr.

Vinden blæser ved Gammelhavn, så der var ikke tid til at nyde synet ud over Lillebælt. Jeg trådte ind ad døren på hotellet med den lange historie; en historie man tydeligt kan se de to indehavere Anders og Birgit Boye har bibeholdt. Bag skranken i receptionen bliver jeg mødt af Birgit, inden Anders kommer ud i foyeren.

Vi sætter os ved et bord i et tilstødende lokale. På væggen hænger der malerier af Fredericia, ligesom der også er skibe på væggene. Det har også været vigtigt for ægteparret, der de seneste fem år har ejet og drevet Hotel Gammelhavn.

“Vi elsker jo selv det maritime, og det har vi bestemt lagt vægt på i vores indretning af hotellet” lyder det fra Birgit. Inden de to købte Hotel Gammelhavn var de på jordomsejling. I fem år brugte de deres tid på de store verdenshave, og det er da også sejlbåden der trækker igen, når snakken falder på fremtiden.

“Vi skal ud og sejle igen. Vores sejlbåd ligger i Lystbådehavnen, og nu skal vi til at bruge den igen. Vi skal holde fri, og så skal vi selvfølgelig også bruge mere tid med vores børn og børnebørn” lyder det fra ægteparret, der har rødder fra det vestjyske Hvide Sande.

“Men vi skal ud og sejle lange ture. Om det bliver til endnu en jordomsejling ved vi endnu ikke, men det må tiden vise” fortsætter de.

“Det har været en fantastisk tid”

Når man spørger ind til de seneste fem år, så er svaret klart: “Det har været en fantastisk tid. Simpelthen fantastisk”. I samtalen bliver der lagt meget vægt på, at de ikke har solgt hotellet fordi det er en dårlig forretning eller fordi de er slidte. “Det er bestemt ikke tilfældet” fortæller Anders.

Hotellet så noget anderledes ud da ægteparret overtog det, men med tiden har de vendt en dårlig forretning og et nedslidt hotel til det modsatte.

“Det har ikke været en loppetjans. Det har været hårdt arbejde, og også mere end 37 timer om ugen. Men det har uden tvivl været det hele værd. Vi er meget stolte af det resultat vi har opnået, og det hotel vi nu kan give videre” fortæller de stolt.

“Man møder mange mennesker når man er på hotellet. Det er alle slags mennesker der kommer her. Gæsterne har været glade for at være her, og vi har nydt tiden meget” fortæller Birgit.

“Vi har mange stamgæster der kommer hver uge. Der er mange forretningsfolk der kommer fast, og det er super hyggeligt. Vi er også stolte af, at de gang på gang kommer igen” fortæller Anders.

Fremtidens hotel

Hvordan fremtidens Hotel Gammelhavn kommer til at fungere er uvist, men de to afgående ejere vil gøre deres for at overdragelsen bliver god.

“Det næste stykke tid vil vi selvfølgelig drive hotellet som vi plejer, der bliver ikke ændret noget. Men vi skal også give det godt videre. Han virker som en ildsjæl der brænder for det, men det skal man selvfølgelig også være, det er en livsstil at være hotelejer” slutter Anders og Birgit Boye.

Annonce