En ny undersøgelse viser, at borgerne i Kolding Kommune er tilfredse med appen Affald Kolding. Yndlingsfunktionen er at hæve bommen til genbrugspladsen med knappen til Genbrug 24-7. Udover stor tilfredshed viser undersøgelsen også, at der er plads til forbedringer.

Appens typiske bruger er mand, han er mellem 40-49 år, og han bor i egen villa eller rækkehus. Appen, den åbner han fra sin iPhone cirka en gang om måneden. Han bruger mest sin app, når han er på genbrugspladsen uden for åbningstiden. Her hæver han bommen med knappen til Genbrug 24-7. Generelt synes han, at det er nemt at finde de oplysninger, han leder efter.

”Det er rart at vide, at vi har tilfredse kunder i butikken. På halvandet år er antallet af downloads på appen steget fra 5.500 til 13.500. Der er ingen tvivl om, at Genbrug 24-7 har været en væsentlig faktor for den udvikling. For mange borgere er appen dermed gået fra at være en rar ting at have til at være en nødvendighed, når de skal på genbrugspladsen uden for åbningstiden.” Det fortæller Anders Poulsen i en pressemeddelelse, der er kommunikationskonsulent i Renovation.

Plads til forbedringer

Udover roser peger brugerne på en række ting, som kunne være bedre. Der er fx efterspørgsel på en mere overskuelig startside, hvor man hurtigt kan få adgang til Genbrug 24-7. Borgerne vil også gerne kunne se, hvornår de får tømt deres skraldespand, når der er helligdage.

”Når vi tilbyder gode løsninger til affald og genbrug, skal vi også gøre informationen synlig og tilgængelig. Vi prioriterer derfor at udvikle appen, fordi den gør lettere for borgerne at gøre det rigtige”, fortæller Anders Poulsen.

Efter sommerferien vil Renovation arbejde på at gøre appen endnu bedre ud fra brugerne tilbagemeldinger.

Fakta:

 

  • 13500 har hentet appen Affald Kolding.
  • Appen har en række brugbare funktioner, der gør det let at håndtere sit affald og genbrug. Fx kan man bestille storskrald, se hvornår skraldespanden bliver tømt, bruge sorteringsguiden, og se hvordan man kommer af med 1100 forskellige slags affald. Sidst men ikke mindst kan man bruge appen til at åbne bommen uden for åbningstiden på fire af kommunes fem genbrugspladser.
  • Appen kan hentes gratis i App Store og Google Play.