Forside Fredericia Ældreminister Thyra Frank så demensvennerne i fæstningsbyen

Ældreminister Thyra Frank så demensvennerne i fæstningsbyen

DEL
Susanne Bjerregaard og Thyra Frank fik også mulighed til at tale med et par af beboerne. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Ældreminister Thyra Frank besøgte i dag Fredericia for at se nærmere på, hvordan Fredericia Kommune arbejder med generationsbrobyggende arbejde i forhold til demens. Mere præcist skulle ministeren se og opleve Fredericias små demensvenner i aktion, og høre mere om, hvordan vi arbejder med demens i byen.

Thyra Frank hilste på Idræt i Dagtimernes leder, Tony Brazil.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Klokken 11.45 ankom Ældreministeren til Demensplejecenter Madsbyhus. Her blev hun modtaget af Borgmester Jacob Bjerregaard sammen med formanden for Senior- og Handicapudvalget, Susanne Bjerregaard Mørck og Fredericia Kommunes konstituerede kommunaldirektør  Annemarie Schou Zacho-Broe. Thyra Frank kom som en stor portion glæde og energi. Hendes smil og imødekommenhed blev fulgt op af krammere og en meget varm velkomst til i det smalle indgangsparti på plejecentret.

Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Herefter fik Ministeren mulighed for at opleve, hvordan de små demensvenner lavede gymnastik med de ældre. Hun var selv med – og der blev kastet bolde, sunget børnesange og leget med en regnbuefarvede dug. Ministeren fik også talt med et par stykker af de ældre borgere om projektet, og hun nød besøget.

Thyra Frank nød besøget i Fredericia.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Se mere i klippet her:

Klokken 12.15 var den officiele del af arrangementet slut og Ministeren gik sammen med udvalget til frokost i Kirkesalen

Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.