I kølvandet på min artikel om Ældre Sagen Fredericias indkøbsordning for foreningens medlemmer i sidste uge, modtog jeg udover behagelig ros over artiklen (og nyheden om at foreningen havde fået henvendelser fra nye der gerne vil hjælpe til i den ordning) en invitation til foreningens årlige frivilligfest torsdag for de mange frivillige, der er knyttet til foreningen og hjælper til i de mange aktiviter som foreningen tilbyder sine medlemmer.

Foreningen har p.t. 7964 medlemmer i Fredericiaafdelingen (og cirka 195 frivillige tilknyttede foreningen og inviterede til frivilligfesten. hvoraf ca. 120 var mødt frem). På landsplan er der ca. 800.000 medlemmer af foreningen der alene på baggrund af den størrelse er en forening som der virkelig lyttes til, når der skal føres politik der berører ældre, uanset om det er på kommunalt, regionalt eller nationalt plan.

champagnevelkomst med tid til hyggesnak (Foto: Claes Andersen)
champagnevelkomst med tid til hyggesnak (Foto: Claes Andersen)

Årets frivilligfest var henlagt til den nyrenoverede del af Fredericia Idrætscenter (FIC), hvor de frivillige – udover at indlede arrangementet med et glas champagne og en lille halv times tid til at de frivillige kunne lande i FIC og småsludre med hinanden.

Salgs- og marketingskoordinator Rasmus Kurtzmann fra FIC fortalte engageret og detaljeret om den nye thansen.dk Arena (Foto: Claes Andersen)
Salgs- og marketingskoordinator Rasmus Kurtzmann fra FIC fortalte engageret og detaljeret om den nye thansen.dk Arena (Foto: Claes Andersen)

Herefter fik de frivillige i hold en tur gennem den nye tilbygning til FIC gennem alle lokaler fra kælder til kvist. Og naturligvis også ind i den nyrenoverede thansen Arena, hvor FHKs håndboldherrer meget passende havde træningspas, så man også kunne se nybyggeriet i brug på den led.

Og det gik den første time af arrangementet så med og der var vist ingen der var i tvivl om vejen til næste stop i arrangementet, for kl.17:00 var der servering af arrangementets forret, der var en fremragende varmt røget laks m/rejer, asparges og dildsovs og under indtagelsen af forretten tog formanden for Ældre Sagen Fredericia, Niels Hother Jakobsen ordet for at give sin takketale til de frivillige.

Formand Niels Hother Jakobsen inspicerer frivilligtropperne før han gav velkomsttale (Foto: Claes Andersen)
Formand Niels Hother Jakobsen inspicerer frivilligtropperne før han gav velkomsttale (Foto: Claes Andersen)
Velkomsttale ved Niels Hother Jakobsen (Foto: Claes Andersen)
Velkomsttale ved Niels Hother Jakobsen (Foto: Claes Andersen)

Og der var mange slags frivillige at takke:

“Velkommen til vores motionsfrivillige, vores IT-frivillige, vores Social-humanitære frivillige i besøgstjenesten, bisidderordningen, indkøbsordningen of tryghedsopkald, – velkommen til vores sportsfrivillige, vores frivillige i de faste aktiviteter som ”Syng sammen”, seniormiddag, søndagscafe, seniorsdans, filmklub, litteraturklub, kortspil og som noget nyt ”Madklub for mænd” – velkommen til de frivillige der står for rejser og ture samt arrangementer i løbet af året. Velkommen til frivillige, der hjælper os administrationen.”

Samt

“Ja, velkommen til bestyrelsen, som sammen med mig forsøger at holde styr på alle de bolde vi har i luften. Vi er 195 frivillige i vores lokalafdeling og flere har også frivilligroller, så jeg synes, at vi godt kan være stolte af vores indsats. Det betyder dog ikke, at vi ikke kan bruge flere frivillige, for der er brug for alle, der kan og har lyst til at give en hånd med”

Af hensyn til at skulle nå på Monjasa Park til topkampen mod Viborg torsdag aften og fordi jeg allerede ved premieren på Teater Malstrøms “Beatles Kabaret” havde set hele forestillingen sprang jeg over resten af aftenens program og Teater Malmstrøms optræden med et Beatles Medley og aftenens hovedret, der var hjemmelavet kalvefrikasse efterfulgt af æblekage, kaffe og te.

Men det var åbenlyst, at de fremmødte hyggede sig ganske gevaldigt og nød den livlige snakken henover bordene under indtagelse af mad og drikkevarer af mærket “Ad Libitum” (som den sympatiske formand i sin tale kaldte arrangementets drikkevarer).

Inden jeg måtte videre til fodbold var jeg dog med til både fællessang (Lundeborghymnen) og en sjov indlagt motionsøvelse, hvor alle blev bedt om at rejse sig op og løfte høre arm op for at klappe personen til højre for hver enkelt med ordene “tak for din indsats.

Som beskrevet i min artikel i sidste uge om Ældre Sagens indkøbsordning skrev jeg at jeg aldersmæssigt nok var i vuggestuesegmentet aldermæssigt i netop dén forening. Ikke desto mindre skal de nok regne med inden længere at undertegnede melder sig ind, fordi det er en forening det ubetinget er værd at støtte med de mange tilbud som den har til seniorer i vores by.

www.caferazz.dk
Annonce