Moderne velfærdsteknologi motiverer Fredericia Kommunes ældre og borgere i genoptræning til at være mere aktive og træne hjemme. Erfaringer viser, at netop hjemmetræning er afgørende for et godt forløb. Digitalt understøttet genoptræning er kun blevet endnu mere relevant i coronatiden. Fredericia Kommune udvider nu indsatsen.

Fredericia Kommune har siden 2018 haft stor succes med digitalt understøttet genoptræning af borgere, der har fået hofte- og knæoperationer. I oktober udvidede kommunen indsatsen med systemet ICURA til også at gælde borgere med faldende funktionsniveau eller almen svækkelse, eksempelvis som følge af indlæggelse.

ICURA består af en smartphone og sensorer, som sættes på kroppen. ICURA sender data om borgerens aktivitetsniveau og træning i hjemmet til en terapeut, som følger op på telefonen eller ved fremmøde. Borgerne kan dermed nedbringe eller helt undgå besøg i Sundhedshuset – det giver ekstra god mening i coronatiden.

Styrker afgørende hjemmetræning
“Vi har erfaring for, at ICURA kan være med til at øge borgernes motivation for træning, da de er glade for den feedback, ICURA giver dem via telefonen. De motiveres også af, at fysioterapeuten kan følge dem, når de træner derhjemme. Borgerne er glade for ikke at skulle ind i Sundhedshuset så ofte, ikke mindst i en tid, hvor der fortsat er COVID-19-smitte”, siger Trine Knudsen, udviklingsterapeut i Fredericia Kommune.

Dansk udviklet succes
ICURA er et gennemtestet, CE-mærket system udviklet af ingeniører, softwareudviklere og grafikere fra den danske virksomhed ICURA i tæt samarbejde med fysioterapeuter.

“For os hos ICURA er det altafgørende, at vi udvikler vores løsninger i tæt dialog med de terapeuter, som har den nære kontakt til borgerne. Samarbejdet med kommunernes fysioterapeuter har budt på uvurderlige input og sparring, som også danner grobund for fremtidige initiativer”, siger Jakob Mandøe Nielsen, partner og administrerende direktør i ICURA.

Foreløbig 25 kommuner i Danmark bruger i dag ICURA. ICURA står over for at udvide til Sverige i 2021.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer