Fredericia AVISEN er til Rock Under Broen og folkene bag er aldrig bange for at afprøve nye ideer. I år har de lavet en større lomme nærmest bag scenerne til en street food-gade med adskillige varierede foodtrucks.

Når man kommer ind af indgangen følger de fleste strømmen direkte ind på pladsen og op foran scenerne, eller helt til bunden for af gå direkte i VIP-teltet. I år er det nu muligt at gå venstre ved indgangen og faktisk om bag scenerne. Her er der god plads, nok mest på grund af mange ikke har opfattet det nye tiltag, for det er en god ide.

Masser af foodtrucks er linet op på en række. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Den bedste måde at udforske sådan en område på er med øjne og mund, vi gik en tur langs med vognene for at danne os et overblik. Jeg var flankeret af to kvinder som begge ville smage burgere.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

For deres vedkommende blev det burgervognen som vandt og vi bestillede to identiske burgere. Der gik ikke lang tid fra bestilling til et nummer blev råbt op. Det kostede 170 kroner for to lækre burgere kaldet Håndholdt MUH!, vi valgte den opgraderede version med øko-ost og bacon.

Håndholdt MUH! burger klar til indtagelse. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Udover at det er dejligt at sidde her i området imod at gå rundt i kø og have besvær med at komme rundt på pladsen, så kom der også smil på kvindernes ansigter. Kommentarerne som kom var, “den er ikke så slasket som andre burgere”, “Vi skulle også have haft fritter” og “Bøffen drypper lidt blod”. Jeg fik en bid af bøffen og den var lige i min smag, kvalitets oksekød og for mig er det kun et plus, når bøffen bløder.

Mamati serverer en super falafel. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Jeg elsker falafel og sjældent får man en god falafel på de her breddegrader som rammer Middelfart og Fredericia, så det måtte jeg prøve. Mamati er fra Nørrebro så det får mig til at spærre ørerne op og håbet i min mave lever.

Falaffel fra Mamati. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Der var en super humus, god salatblanding, en udefinerbar men lækker tomatsauce, og sidst, men ikke mindst, super gode falafler. For 69 kroner fik jeg en lækker falafelmenu som de kalder den med en dejlig bagt pitabrød.

Thai Food i rækken af vogne. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Kvinderne snakkede stadig om pomfritter, og når kvinder gør det, er det bedst at man finder pomfritter. I Fish & Chips foodtrucken fandt vi Crispy Fries til 40 kroner, de kom med Heinz ketchup og chillimayo.

Desserten blev Crispy Fries. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Jeg må sige, at det var nemt at få maden i alle tilfælde, området fungerede, den eneste kø som var konstant er køen til kaffe. Det skal skyldes vejret og ikke en dårlig RUB-planlægning.

Kaffekø ved den grønne truck. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Jeg giver området en højtflyvende femmer og håber, at det er kommet for at blive i Rock Under Broen-regi.

http://bit.ly/sofielindelecture