Efter mange års mørkelægning og lukkethed er advokatundersøgelsen af Jacob Bjerregaard byrådets mulighed for at omsætte ord til handling og anerkende borgernes ret til indsigt i hvad der foregår bag de lukkede døre på rådhuset.

Det Konservative Folkeparti respekterer naturligvis at offentliggørelse af advokatundersøgelsen skal følge reglerne i offentlighedsloven, og at personlige oplysninger om de interviewede medarbejdere kan være fortrolige.

Derudover finder vi de af største vigtighed at borgerne får indsigt i hvad der er sket i forvaltningen og i det politiske system under Jacob Bjerregaards tid som borgmester, men måske lige så vigtigt, under den hjemsendte kommunaldirektør. Det er væsentligt at huske at det er kommunens borger der har betalt for det der er foregået, inklusiv de mange udskiftninger af chefer og direktører, som har været en betragtelig omkostning for kommunen.

Hvis det siddende byråd ønsker at genvinde lidt af borgernes respekt og tillid, er det sidste udkald. Tiden er kommet til at bevise at den åbenhed og gennemsigtighed, som alle taler om, men ingen gør noget ved, faktisk er andet end tomme ord.

Selv uden at have set resultatet af undersøgelsen, er det ret enkelt at konkludere at det meget tætte samarbejde mellem borgmesteren og kommunaldirektøren er direkte årsag til det systemsvigt som har tilladt det usunde arbejdsklima på rådhuset og de efterhånden mange sager som grundkøb, indblanden i Fredericia Teaters økonomi, konens ansættelse ved ADP og mange andre suspekte sager som aldrig er blevet undersøgt grundigt og uafhængigt.

Så kære byråd, det er nu I har chancen. Der skal ryddes op, helt ind i krogene. I skal sikre jer at der ikke er fejet noget under gulvtæppet og skabene skal tømmes så vi får alle skeletterne med. Og vi kan forsikre jer om at Det Konservative Folkeparti i Fredericia vil følge med på sidelinjen og sikre at det bliver gjort rigtigt.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Peter Hartung
Peter Hartung
07:01 - 11. marts 2021 07:01

Det må være verdens mest åbne dør, Tommy nu står og sparker ind.

John Skov
John Skov
09:01 - 11. marts 2021 09:01

Det er bemærkelsesværdigt, at de politikere i byrådet, som har været dybt involveret i lukkethed og indspisthed under Bjerregård og som nu har travlt ved håndvasken, skal været de første til at granske advokatrapporten!!
Hvad mon borgerne i Fredericia får at vide?

Karen Møberg
Karen Møberg
13:15 - 11. marts 2021 13:15
Svar til  John Skov

Det bliver uden tvivl begrænset, da byen skal tales op, uanset hvor meget lort, der ligger i baghaven. Den afgående Borgmester har simpelt hjernevasket dem med fortielse og løgne, som han selv troede på, at det han gjorde, var det rigtige. Hans lærermester var jo også Mette Frederiksen, imens han sad i Folketinget.

Søren Haastrup Alternativet
Søren Haastrup Alternativet (@soerenhaastrup)
20:17 - 11. marts 2021 20:17
Svar til  John Skov

Meget meget lidt. De kommer til at gemme det bagved det at det er personer det omhandler og de derfor ikke kan fremlægge det. Bare vent og se.

Ingen I det nuværende byråd har på noget tidspunkt sagt offentligt fra og dermed er de i mine øjne en medvirkende faktor til det kunne komme så langt ud.

Den kommunale styrelseslov er meget specifik om hvordan sager skal behandles og alligevel har ingen sagt fra i forhold til at Økonomiudvalget behandlede sager der først skulle have været i fagudvalg. De siddende byrådsmedlemmer burde kende den lovgivning

Så de kan vaske nok så meget hænder men rene bliver de ikke