ADP og tidligere transportminister Hans Christian Schmidt satte i går fokus på fokus på multimodale transportløsninger til en konference på Christiansborg. Et stærkt program, der kulminerede med en stor nyhed fra ADPs direktør Nils Skeby: Danmarks største logistikcenter til en virksomhed placeres i Fredericia. 

Konferencen hentede i år inspiration i Europa, da man blandet andet kunne høre Matthew Baldwin fra Europakommissionen fortælle om Kommissionens strategi for multimodalitet. Derudover præsenterede Hamburg Havn ved Ingo Egloff, CEO for Hamburg Hafen Marketing, en fortælling om deres fremmeløsninger med multimodale løsninger. En fortælling, hvor man kunne drage stor nytte og viden lokalt i Fredericia, da ADP også opererer i centrum af en by.

Det var en tilfreds Adm. Direktør, Nils Skeby fra ADP A/S, som Fredericia AVISEN talte med bagefter.

“Vi har haft et strategisk fokus på det her i snart tre år. Vi arbejder kontinuerligt med at udvikle Taulov Dryport, men samtidig fortælle Danmark og politikerne om, hvad en dryport kan, f.eks. hvordan den spiller en vigtig rolle i en bedre infrastruktur, der allerede præges af stigende trængsel”, fortalte Nils Skeby og fortsatte:

“Vi var på Christiansborg for at fortælle om netop det emne, så vi sikrer, at det er aktuelt hos politikerne og deres strategier. Jeg føler faktisk, at vi begynder at være der nu. Sidste år talte jeg om visionen for Taulov Dryport, det at bruge Taulov som en godshub for virksomheder, hvor man får alle de fordele, der ligger i denne løsning, og samtidig får muligheden for at optimere deres forretninger, og ikke mindst bringe gods på jernbane og vand, i stedet for vejnettet.”

Store investeringer på vej

ADP og PFA indgik sidste år et joint-venture samarbejde om udviklingen af Danmarks Multimodale Transport- og Logistikcenter i Taulov ved Fredericia, og som mange ved, har gravmaskinerne allerede været i gang, men nu sker der endnu mere. Det kunne Nils Skeby løfte sløret for på konferencen. 

“Vi sætter om lidt gang i et byggeri af hele 26.000 m2 logistik- og lagercenter, til virksomheder, der vil leje sig ind på tre måneders- til 10-årskontrakter. Man kan leje fra 2.000 m2 og op. Vi ved, at disse løsninger er attraktive og understøtter væksten i Danmark med vores centrale placering,” sagde Nils Skeby og fortsatte:

“Endvidere bygger Uniscrap A/S på et 20.000 m2 areal, og så har vi en helt stor nyhed, som vi snart offentligører: En af Danmarks største virksomheder bygger Danmarks største logistikcenter til én virksomhed på 29.000 m2.”

Hvad tager I med fra dagen? 

“Generelt er jeg meget tilfreds med kvaliteten af indlæggene. Det var simpelthen et højt niveau. Det var meget stærke og informative indlæg, både de mere faglige, hvor f.eks. Matthew Baldwin talte om EUs strategier på området, men også ekstremt konkret for os; at høre Ingo Egloff tale om, hvordan Hamburg Hafen arbejder med multimodalitet. En by og havn, hvor man har en enorm godsomladning i almindelighed og i særdeleshed til jernbanen, hvor de er meget dygtige” siger Nils Skeby og slutter:

“Det var også en fornøjelse at høre om vore kunders tanker om projekterne og deres syn på fremtidens løsninger. Og så er det altid interessant at kunne vise resultaterne af det arbejde, vi laver. Indenfor 14 dage går i jorden med tre store projekter, så alt i alt en rigtig god dag på Christiansborg.”

https://www.facebook.com/mrhoejer/