Børsen kunne i dag breake, at ADP A/S og Fredericia er valgt som lokation for et stort prestigeprojekt, hvor et bæredygtig genanvendelsesanlæg til plastik ser dagens lys. ADP’s Adm. Direktør Rune D. Rasmussen kalder det revolutionerende.

De bæredygtige nyheder har den seneste tid stået i kø i Fredericia, og med dagens offentliggørelse i Børsen, er der flere arbejdspladser og spændende projekter på vej til Fredericia.

Læs også: Emballagemekka på vej til Fredericia

“Vi er naturligvis stolte over projektet. Det er anden gang, at vi kommer til at arbejde med noget fonds- og bæredygtighedsbaseret. Vi har arbejdet med emner i Nyborg, og med jern og stål i Fredericia. Det næste, som havn, vil derfor være at arbejde med plastik. Et produkt, der er svært at gøre meget ved. Et produkt man ser i konstante mængder hos borgerne, men også hos erhvervslivet”, siger Rune D. Rasmussen og fortsætter:

“Nu placeres anlægget i Fredericia, hvor vi har en række fordele. Det skal blandt andet placeres tæt op ad et raffinaderi, da det gør, at man kan levere gensidigt til den grønne omstilling. Men grundlæggende bliver det godt, at man i stedet for at sende plastik ud af landet, kan holde det her, og skabe et område, der samtidig skaber en klynge af virksomheder, der kan løse vores egne udfordringer med plastik, og måske endda skabe et fornuftigt antal arbejdspladser, samtidig med, at vi kan få kunder fra udlandet på området.”

Læs også: Borgmester: Fredericia skriver sig ind i historiebøgerne som grøn kommune

Hvad betyder det for ADP?

“For ADP er det skridt mod, at affald og genanvendelse bliver et nyt ben i vores forretning, som vi kan satse på. Et område der i øvrigt går usandsynligt stærkt. De løsninger som vi vil se er vanvittig spændende, og vi kommer til at samle et område, hvor vi kan håndtere alt fra fødevareplastik til almindelig plastik, og så vil produkterne efterfølgende være sporbare, med det sagt, at produkterne kan genbruges igen og igen. Mange plastikprodukter bliver dårligere med tiden, men her kan man genskabe processen, så plastikken kan blive ved med at blive genanvendt, hvilket jeg ser som revolutionerne. Det er spændende tider, vi lever i,” slutter Rune D. Rasmussen.

Det er endnu ikke offentliggjort, hvor anlægget skal placeres. ADP vil senere løfte sløret herfor.

https://www.fredericiafriskole.dk/?fbclid=IwAR08BWx9eayaqSqRWVwU5aqE6QkJqdkSf7NjaMGqbYL8xB4oD9mvpH72F60

Leave a Reply