Active Living-projektet ved parkeringspladsen mod øst ved Sundhedshuset blev  indviet ved en lille seance for en udvalgt skare bestående af Christian Jørgensen (V), Susanne Eilersen (O) og Sille Kloppenborg, der er projektchef på Sundhedshuset.

Fredericia Sundhedshus er i rivende udvikling, og der er mange ombygningsprojekter i gang indenfor i huset, men nu kommer turen også til udearealerne.  P-pladsen mod øst mod volden og Østerstrand bliver renoveret for at forbedre forholdene for primært gangbesværede og borgere, der bruger flextrafik. Hele det eksisterende parkeringsareal graves væk, og der lægges ny asfaltbelægning, gangstier, belysning m.m.

På området foran selve hovedindgangen mod øst laves der et Active Living-projekt med kombineret lege-, opholds- og træningsområde. Pengene til dette område kommer bl.a. fra afsatte budgetmidler til projekt Active Living, der har til formål at integrere fysisk aktivitet i hverdagen for fredericianerne. I dag blev projektet indviet i silende regnvejr, hvor formand for Demokrati- og Borgerudvalget, Christian Jørgensen og formand for Sundhedsudvalget, Susanne Eilersen, stod for at klippe den røde snor.

Der var glæde efter snoren blev klippet. (Foto: AVISEN)

Efter at have overstået klippet i regnvejr, så gik turen ind til det store juletræ på Sundhedshuset, de implicerede parter fortalte om processen, der startede med, at Christian Jørgensen i 2017 op til budget 2018 holdt møder med Fredericia Idrætscenters Udviklingsråd.

»Jeg holdt møde med nogle gode kræfter fra FIC’ udviklingsråd, der havde tanker om et Active Living-projekt. De havde nok i deres mindset, at det skulle være ude hos dem, og jeg talte med min egen gruppe i Venstre om det skulle med i budgettet, og det blev vi enige om. Vi afsatte 0,5 mio. kr. til at undersøge projektet. Vi fik projektet forankret i Borger- og Demokratiudvalget, hvor jeg er formand, og vi endte med at samarbejde med Sundhedsudvalget, hvor Susanne Eilersen er formand. Vi havde en dialog om, det, og i stedet for at bruge penge på en forundersøgelse , så fik gang i det og havde også en dialog med Jacob Bjerregaard. Det er skønt, når vi arbejder sammen på den måde og tænker visionært og fremadrettet. Det glæder mig, at vi også fik Sundhedshuset ind over, og i dag havde vi så glæden over at kappe snoren, og på den måde endte eventyret om Active Living-projektet godt,« sagde Christian Jørgensen og blev suppleret af Susanne Eilersen:

»Jeg er glad for, at det endte ud i de flotte faciliteter her. Vi har fået en medspiller, der også er god i disse coronatider. Projektet kan også stå på to ben, da faciliteterne kan bruges til genoptræning for brugerne af Sundhedshuset, og så er det også smart, at det ligger her, da det inspirerer til bevægelse. Børnefamilier kan bruge det til at være aktive, og man kan komme her med madpakker, så vi har haft øje for, at det er borgernes hus (Sundhedshuset, red.) og man kan anvende det til andre ting end når man er syg,« forklarede Eilersen.

Trænings- og legeområdet set oppe fra. (Foto: AVISEN)

Slutteligt fortalte Sille Kloppenborg, at man fra Sundhedshusets side har inddraget flere af “husets” aktører og andre medspillere til at få det færdige resultat.

»Vi har haft løbeklubben Runners, fysioterupraterne på Sundhedshuset, børnehaven her, og andre ind over i forhold til materialer så det ikke blev det samme som på eksempelvis Østerstrand, og så har vi også kigget på, hvilke målgrupper det er, at vi skal ramme. Derfor har det været et godt, bredt samarbejde,« sagde Sille Kloppenborg.

I alt er der brugt 1,25 mio. kr. på Active Living-projektet.

Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
hans thomassen
hans thomassen
1 måned siden

Der har tidligere stået at det ville koste en halv million.
Nu blev prisen kr. 1.250.000 ?? vi pjatter ikke med det.

For et par år siden flyttede man motionsredskaberne fra Gasværksgrunden til Øster Strand da de ikke blev brugt, det gør de nu, der er bare for få.

Nu laver man 300 meter fra Sundhedshuset et projekt til 1.250.000 som sikkert heller ikke bliver brugt.

Havde det ikke været klogere at få lavet et udbygget område nede ved Øster Strand, der bliver redskaberne da brugt og det kunne også understøtte de øvrige faciliteter dernede, der er ovenikøbet bade og toiletforhold.
Og det kunne sikkert have været gjort væsentligt billigere.?
Der er også nogle til at se efter området.
Så fik man også noget af det dejlige område ved stranden besat.
Og så kunne man samtidig nyde cirkelbroen som man nu får en merudgift på på ialt kr. 1.300.000.??