Sct. Georgs Gilderne i Fredericia kårer hvert år en ”Årets Spejderleder”. I år skulle det have været i forbindelse med 1. Gildes nytårsgildehal i januar måned, men det satte coronaen en stopper for. Det lykkedes tirsdag den 15. juni og fandt sted i Poppelhuset – KFUM-spejdernes Olaf Rye Gruppes spejderhytte.

Efter indstilling fra 1. Gildes spejderkontakt besluttede gildernes Fællesråd, at æren i 2021 skulle tilfalde ulveleder og gruppeassistent i Olaf Rye Gruppe, Grethe Mølgaard Nielsen – i daglig tale kaldt ”mor Grethe”. En seniorspejder havde indstillet Grethe med følgende:

– Man kan altid spørge Grethe, hvis man er i tvivl, og hvis hun ikke kender svaret, er der sandsynligvis ingen, der gør. Grethe har en fænomenal evne til at indgyde respekt hos os, de andre ledere, stedet og hinanden.Det skyldes blandt andet, at hun formår at få os til at forstå, at de 4 respektpunkter er tæt forbundet. Det er alles gevinst, hvis noget fungerer, og alles tab, hvis det ikke gør. Når man kigger ind i en snavset ovn eller ser et komfur med fastbrændte madrester, er det ikke mors irettesættende stemme, der lyder, men Grethes. Det skyldes, at hun har lært mig og mine spejderkammerater vigtigheden af, at tingene holdes rene og i god stand. Vi ville ikke kunne fungere som gruppe uden Grethe. Hvis hun stoppede, ville vi være på spanden. Hun er faktisk som en ekstra mor. Og så passer det alt sammen, rundede seniorspejderen af med.

Efter disse meget velmente ord overrakte 1. Gildes spejderkontakt ved Karin Grunnet, Per Dahlhus og Niels Erik Uth-Andersen Grethe Mølgaard Nielsen et diplom, en buket blomster samt en økonomisk erkendtlighed.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer