Forside Erhverv Årets praktikvejleder på SOSU-området blev kåret: Det betyder rigtig meget

Årets praktikvejleder på SOSU-området blev kåret: Det betyder rigtig meget

DEL
Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Mandag middag blev årets praktikvejleder på social- og sundhedsområdet kåret. Det skete ved en seance på Uddannelsescentret, hvor en overrasket Anni Valggreen blev kåret.

For første gang hylder Fredericia Kommune byens bedste praktikvejleder på SOSU-området med en pris. Kommunen har spurgt alle byens SOSU-elever og bedt dem vurdere, hvor god deres vejleder har været til at hjælpe dem i deres uddannelsesforløb.

Seancen var en overraskelse. Praktikvejlederne sad samlet i et lokale, men pludselig gik døren op med inviteret presse og formand for Uddannelsesudvalget Pernelle Jensen.

Anni Valgreen på sin plads i lokalet, da blev fortalt, at hun er årets praktikvejleder. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Alle sad på deres plads ved bordene rundt i lokalet, da det blev annonceret, at det var Anni Valgreen, der er blevet valgt til årets praktikvejleder, inden for SOSU-feltet.

Formand for Uddannelsesudvalget, Pernelle Jensen (V), tog efterfølgende ordet. Hun fortalte, hvad eleverne havde sagt i deres begrundelse:

“Du er en meget nærværende vejleder, og du tager dig godt af dine elever. Du er god til at komme med konstrutiv kritik, og du retter på en god og sober måde. Du er et fantastisk menneske og en fantastisk vejleder,” sagde Pernelle Jensen og fortsatte:

En stolt Anni Valgreen modtog pokalen som årets praktikvejleder fra Pernelle Jensen (V). Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

“Det er første gang vi fra Uddannelsesudvalget og Senior- og Handicapudvalgets side anerkender den slags her. Vi vil gerne bruge gode forbilleder, som jer til at fremme fokus på SOSU-området. Vi har politisk fokus på, at flere uddanner sig inden for jeres felt. Vi har netop lanceret et pilotprojekt med SOSU-skolen, som skal gøre det mere attraktivt for flere at uddanne sig inden for faget. Vi har også fokus på, at vi skal nedbringe frafald på erhvervsuddannelserne. I har en stor rolle i det, og det klæder området, at der er gode eksempler som jer.”

Efterfølgende talte Fredericia AVISEN med Anni Valgreen, der er praktikvejleder hos Øster Elkjær Plejecenter.

Der var også blomster og gaver til Anni Valgreen. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

“Jeg var overhovedet ikke forberedt på det her, jeg vidste ikke en gang, at der var en pris, indenfor det er felt,” sagde Anni med et smil og fortsatte:

“Det er dejligt at blive anerkendt for det, som man laver til dagligt. Det er jeg stolt af, særligt når det er eleverne, der er kommet med deres input til kåringen,” fortalte Anni og glædede sig over, at der kommer gode historier ud inden for SOSU-området:

Efter kåringen var der kage til alle. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

“Det er rigtig dejligt, at vi får anerkendt faget på den her måde i tider, hvor man står og mangler folk inden for området,” forklarede Anni.

Det er, som skrevet, første gang, at Fredericia Kommunes kårer årets praktikvejleder inden for SOSU-faget, men fremover vil det blive en tradition.


https://fredericiakunstforening.dk/
Annonce
DEL