Mere end 500 gæster var mødt frem, da Business Fredericia og Fredericia Kommune i dag afholdt nytårskur i Tøjhusets magiske rammer i Gothersgade mellem 16-og 18.00. Herfra kunne tilhørerne nyde lidt godt til ganen, men vigtigst af alt ønske hinanden godt nytår og pleje netværket. Der var fyldt i begge Tøjhusets lokaler i stueetagen, da der blev budt velkommen med bobler, kage, tapas og hyggelig livemusik fra pianist Martin Konge. Det praktiske bag nytårskuren stod produktionsskolen bag.

Efter lidt forsinkelse grundet massiv kø ude foran Tøjhuset kom den formelle del af arrangementet først i gang klokken 16:20.

Da alle var kommet ind i Tøjhuset tog næstformand i Business Fredericia, Grete Højgaard, ordet og offentliggjorde programmet. Efterfølgende tog Borgmester Jacob Bjerregaard ordet på scenen. Han sagde blandt andet:

“Googles køb af en kæmpe grund i Taulov er noget der har fyldt rigtig meget. Også i dagspressen. PFA og ADP har lavet en milliardinvestering i Taulov, det forventer vi os rigtig meget af. Sidst, men ikke mindst, så fik vi en breaking nyhed i november, hvo DLG  flytter fra København til Fredericia. Vi har haft et langt forløb med DLG og vi holder rigtig meget af jer allerede.

Vi har været den kommune, der har solgt mest erhvervsjord i hele landet. Flere og flere virksomhede har fået øje på os. Business Fredericia og kommunen har i fællesskab gjort alt for at være erhvervsvenlige. Vi er enormt optaget af at skabe arbejdspladser, og det er lykkedes

Jacob Bjerregaard talte blandt andet om de nye uddannelser, som kommer til Fredericia. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia Avisen

Nye uddannelser er vigtigt, og det har vi fået til Fredericia. Det er vigtigt, at vi har kompetencerne og de medarbejdere, der skal rekurreres ind i virksomhederne. Der er det vores opgave at få vores unge mennesker ind i en erhvervsuddannelser. Vi har også lavet en aftale med LO og Business Fredericia, hvor vi i fællesskab har forbedret vilkårerne. Vi investerer i uddannelse og efteruddanelse til vores medarbejdere. Nogen af uddannelserne er midlertidig politigrunduddannelse i de tre år eller hvor lang tid det nu bliver, sagde Bjerregaard inden salen brød ud i latter og lod Borgmesteren fortsætte:

“Trainee læreruddannelsen opretter vi fra august i år. Tanke er, at man får endnu mere praktik end en alm. læreruddannelser. Man kommer derud via en af Fredericias folkeskoler. Vi håber meget, at det bliver en succes.

Vi er i gang med at skabe Danmarks største og bedste Sundhedshus. Det er den største investering vi foretage i år, vi bruger et stort millionbeløb på det. Det har været med til at sikre, at mange nye læger kigger mod Fredericia og vil ligge praksier her. Lægemanglen ser ikke dyster ud mere, og lægerne kigger på Fredericia.

Vi har fået 442 nye borgere netto. Det er en væsentlig stigning. Vi havde år med negativ vækst for 4-5 år siden, så det er enormt positivt med så stor befolkningstilvækst.

Vores teater fortsætter succesen, og det er helt utroligt hvad de mennesker laver. Vi kunne ikke være der i dag, fordi der var prøver og alt muligt andet. Teateret skal have de rammer, som de skal have og skal øve løs til næste store forestilling. Seebach-forestillingen har spillet siden september og indtil forrige weekend har solgt 93.000 billetter i Fredericia. Det var også året, hvor Fredericia Teater vandt tre Reumert-priser. Det er helt, helt unikt, at lille Fredericia Teater vinder tre Reumert-priser.”

Efter borgmesteren havde talt var det Business Fredericias formand, Bent Jensen, som gik på scenen.

Bent Jensen: 2017 var et historisk år for Fredericia

Formand for Business Fredericia, erhvervsmanden Bent Jensen havde os ros til erhvervslivet, politikere og byens udvikling.

“Sidste år sagde jeg, at 2016 havde været et unikt og storslået år. Jeg vil gå skridtet videre for 2017. Det har været et historisk og magisk år. Historisk fordi, aldrig før i vores historie har så mange små og store virksomheder søgt mod Fredericia. Magisk fordi vores kulturliv til stadighed formår at levere kvalitet på lokalt, nationalt og internationalt niveau uden sidestykke. Det er ting, vi normalt ser i byer som Berlin, London og New York. Som i de byer har Fredericia nu også en Michelin-restaurant,” sagde Bent Jensen. Han fortsatte:

Business Fredericia-formand Bent Jensen så tilbage på et fremragende 2017. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia Avisen

“Det kunne vi også se i årets Dansk Industri-måling, hvor Fredericia tog et tigerspring opad. Det kan være svært at komme længere op, men det stræber vi ambitiøst efter. 21 gazellevirksomheder i byen kan vi også være stolte af. Det er fremragende for byen. Jeg ved, at det kræver hårdt arbejde, flid og mange timer at nå de mål, der følger med de titler. I fortjener hver og en et stort tillykke.”

“Med den astronomiske fart, der er på vores udvikling i byen, er det ikke meget at have tilbage. Det er vigtigt, at vi har de rigtige varer på hylderne, derfor skal vi være klar til at geare og reinvestere i fremtidens Fredericia, som man også gjorde omkring år 2000. Vi skal geninvestere i ny infrastruktur, grunde og erhvervsudstykninger. Vi skal være sammen om dette,” sagde Bent Jensen.

“2017 var også året, hvor selveste GOOGLE købte jord i kommunen, DLG meddelte, at de flytter deres domicil fra de historiske rammer på Axelborg i København til Fredericia og PFA besluttede at investere to milliarder kroner i Fredericia. Det betyder nye arbejdspladser i byen, som igen genererer mere liv og vækst til byen, vi alle elsker. Vi står i dag i historiske rammer i Tøjhuset. Et spillested, hvor både berømte og kommende kunstnere udlever deres talent i et himmelsk oplevelsesunivers. Et hus, hvis omgivelser binder det nye og gamle sammen til perfektion,” sagde en begejstret formand.

Politikernes samarbejde smitter af

“Opskriften til vores nuværende succes finder vi ikke kun i positive økonomiske konjunkturer.  Vi finder opskriften i det gode samarbejde, vi har i Fredericia, her skal der også lyde en stor tak til vores visionære byråd og dygtigere politikere med Borgmester Jacob Bjerregaard i spidsen. Politikkerne kridter banen op sammen med erhvervslivet til Fredericias dynamiske fremtid. Det samarbejde skal vi som erhvervsliv fortsætte og bidrage til. Vi formår at høste frugterne sammen og navigerer i de opsvingsvinde, der blæser over byen.”

Ti Trin Ned vandt erhvervsprisen. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia Avisen

Herefter gav Bent Jensen ordet til Erhvervsdirektør i Business Fredericia, Kristian Bendix Drejer som overrakte Business Fredericias erhvervspris til Ti Trin Ned. Læs mere om det her.