Det har været et begivenhedsrigt år i FC Fredericia, og i særdeleshed i den sidste halvdel af kalenderåret.

Året startede lidt med en bombe for FC Fredericia. Den solide midtstopper, Manjrekar James, der var lejet i FC Midtjylland, blev kaldt tilbage til Ulvene som en del af aftalen, der gjorde de kunne afbryde lejeaftalen, som oprindeligt løb frem til d. 30. juni 2019.

Ind fra højre blev hentet Sonni Nattestad, men han blev aldrig en figur i FC Fredericia udover han blev kendt som spilleren, der aldrig var klar. Derfor blev hans kontrakt også ophævet senere på året, da han samtidig fik længere og længere vej til spilletid.

Det var dog langt fra Nattestad, der løb med overskrifterne i løbet af året, selvom det er en af de mere mærkværdige ting, som fandt sted i FC Fredericia.

Noget mindeværdigt er til gengæld d. 14. august. FC Fredericia spillede på udebane mod Vejle, og med et meget talstærkt og højlydt Red Pride i ryggen lykkedes det at vinde 0-1 på et mål af Kristian Kirkegaard.

Det var et svendestykke af Jonas Dals mandskab, der sad på kampen fra start til slut, uden at give noget nævneværdigt væk til Vejle.

Kampen var samtidig kulminationen på genopstandelsen af fanklubben Red Pride, der så dagens lys igen i januar. Fanklubben tændte for alvor op under ilden i Nørreskoven, som var blevet indtaget af Fæstningsdrengene, som fik noget at juble over med sejren.

Datoen siger d. 14. oktober, og hvilken kamp. FC Fredericia var sekunder fra at ekspedere Silkeborg IF ud af pokalen og få revanche for pokalsemifinalenederlaget for år tilbage, men på en scoring i den ordinære spilletids sidste aktion lykkedes det Silkeborg at fremtvinge forlænget spilletid.

Der viste Ronnie Schwartz, hvorfor han kaldes “Plaffeministeren”. På kynisk vis sikrede han Silkeborg sejren på 3-4 og sendte FC Fredericia ud i pokalmørket, efter Jonas Dals mandskab ellers havde været foran 2-0 og 3-2.

Det er ikke hver dag man vinder 0-5, men det var tilfældet for FC Fredericia d. 20. oktober mod Nykøbing. Trods karantæne til både Jacob Buus og anfører Christian Ege Nielsen lykkedes det at vinde i overlegen stil.

Det hele blev indledt af Mathias Gertsen, der lavede “sukkerballer” på hjørnespark, men det var en anden spiller, der stjal billedet, nemlig amerikanske Steven Enna, som lavede hattrick i opgøret.

Nok så vigtigt holdt FC Fredericia også nullet og det har været en disciplin, som holdet har haft svært ved i efterårets løb og det gjorde sejren ekstra sød.

Leave a Reply