Familien Ladegaards firelænget slægtsgård var igen rammen for årets juletræsfældning. Bilerne kørte i pendulfart fra grusstien til Bøgeskovvej, men der er god plads og en nøje lagt tidsplan for dagens besøg, så alle COVID-19-relaterede restriktioner overholdes. 

Landmand Jacob Ladegaard var selv bevæbnet med en motorsav, så han kunne hjælpe de familiefædre, der måtte give op, når årets juletræ skulle fældes. 

Flere havde fundet vej til familiegården.

Bevæbnet med sav, økse og højt julehumør havde flere familier kastet sig ud på marken og juletræsskoven for at finde det perfekte juletræ. Jeg har selv flere gange forsøgt mig med øksen og saven, men ofte har min storebror trådt til, når mine (hans ord) “spaghettiarme” ikke slog til. Derfor var jeg allerede storsmilende, da jeg hørte, at Jacob i år var i juletræsskoven med motorsav.  

AVISEN var inviteret af Spar Nord, der leverede slikhygge til de mindste, gløgg og småkager til de voksne. I år dog ikke i laden som normalt, men i coronatidens ånd: Take away. Det fungerede fint, og der blev ikke kørt mange kilometer i den store VW, før der var åbnet for slikposen. 

Årets juletræ slæbes over marken

Men tilbage til årets juletræ – man skal da have et stort juletræ, når nu det er et særligt år. Selvom vi ikke har en stue med fire meter til loftet, så blev årets juletræ nøje udvalgt af familiens mindste, der naturligvis valgte det største juletræ. 

Det tager kun Jacob to sekunder at fælde det, så ingen ømme arme i år, men da det skal bæres væk kræver det tre mand, men det lykkes, og vi finder vej til at få træet pakket tæt i net, så det kan komme ind i bilen. 

Så skal træet pakkes

Jacob Ladegaard hjælper venligt med at få træet i bilen og det må helt frem i foruden på den fire meter lange folkevogn. Turen går hjemad og en Treldes natur nydes, markerne er ikke bare – men fuld af svaner, der holder siesta. Hjemme venter julehygge og viser det sig – en tur til flere butikker for at finde en ny juletræsfod, da juletræet er for stort og konstant vælter til stor latter for skribenten. 

Carl hjælper til.

To timer senere er der dog lys i kæden og træet rækker op til tagstenene. Det skal helt sikkert “barberes” før, vi kan danse om det til jul, men i de kommende uger, vil vi nyde det udenfor, og mindes om, at juletræet har sine traditioner. Hos os – også det at se Mickey Mouse fælde juletræet med to kendte egern og en gul hund. Det kan noget. 

Tak til Familien Ladegaard og Spar Nord. 

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer