Forside Fredericia Årets første krydstogtskib er ankommet: Viking Sky i havn uden problemer

Årets første krydstogtskib er ankommet: Viking Sky i havn uden problemer

DEL
Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Oprindeligt skulle Viking Sky have været i Fredericia allerede d. 1. april, men det blev aflyst. Nu er Viking Sky dog kommet planmæssigt til kajs på Esplanaden, hvor årets første krydstogtskib nu er ankommet.

Det var ikke det store festfyrværkeri, der ventede de 930 passagerer ombord på det mægtige skib. Til tider haglede det på en råkold morgen i Fredericia, hvor skibet var ankommet i god tid i forhold til det annoncerede tidspunkt klokken 8:00.

Trods kulden var det en flot morgen på Esplanaden. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Viking Sky, der startede i København i søndags og siden har været i Göteborg, Oslo og Skagen, blev modtaget af kanonsaluter som det hører sig til og siden spillede Fredericia Postorkester en morgenkoncert, inden gæsterne forlod skibet og gik i land.

Guider stod klar til at tage imod gæsterne. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Via guider blev gæsterne ledt ud på den anden side af afspærringen på Esplanaden. I formiddagstimerne vil man kunne opleve krydstogtgæsterne i Fredericias gågader, da de alle skal på en guidet gåtur i byen. Ved middagstid skal en del af gæsterne på udflugter, som går til Aarhus, Jelling og Kolding Hus, men der er også nogle der skal på guidede ture i Fredericia.

Cyklerne holdt klar. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Viking Sky forlader Fredericia igen klokken 18:00, og klokken 17:30 vil der blive spillet afskedskoncert fra 6. Juli Garden.

Fakta Viking Sky:

Viking Sky er ejet af rederiet Viking Ocean Cruises og er bygget i 2017. 
Et krydstogt med Viking Sky er en luksuriøs oplevelse. 
Kvalitet og berigende oplevelser er i højsædet på Vikings krydstogter. Gæsterne opfordres til at lære hver enkelt destination godt at kende. Til det formål tilbydes gæsterne en inkluderet ekskursion i hver havn, således at alle kommer ud og får indsigt i de steder de besøger. Her i Fredericia får alle Viking Skys gæster en guidet gåtur på voldene og i det historiske centrum. 

Viking Sky har plads til 930 gæster om bord. Alle får som minimum en kahyt med balkon, men der er rig mulighed for at opgradere til både juniorsuiter og store suiter, hvor der er lagt vægt på luksus og komfort. Alle kahytter er udstyret med kingsize senge og ved ankomst er der lagt nye morgenkåber frem og badeværelset er udstyret med alt hvad man skal bruge for at gøre sig klar til dagens oplevelser. Minibaren er fyldt op og man kan nyde godt af room service 24 timer i døgnet.

Postorkesteret spillede en velkomstkoncert. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Skibet har to a la carte restauranter om bord og en stor cafe. Derudover tilbyder skibet et stort spa område, med fokus på nordiske behandlinger. Man kan således prøve ”Snow Grotto”, som er et specialdesignet rum fyldt med sne. Her kan man sætte sig efter en tur i den varme sauna og herved genskabe de gamle nordiske traditioner for brug af ekstrem varme og kulde når kroppen skal styrkes eller genoplades. 

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Viking Sky har et stort teater og to biografer om bord, men modsat mange andre rederiers skibe, så finder man ikke her store barområder eller et diskotek om bord. I stedet kan gæsterne slappe af i smukt designede lounge-områder, hvor der også serveres cocktails og varme drikke.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Fakta om skibet
Byggeår: 2017
Antal Passagerer: 930
Antal crew: 550
Længde: 227,2 m
Bredde: 34 m 

http://bit.ly/LethiFredericia
Skal du med? Så klik her, og få foredrag, MAGNUM-is og bobler med i købet.


DEL