Fredericia AVISEN startede i år en serie om Ugens Flyttetanker. Vi kan nu se tilbage på nogle af de specielle perler og hvorfor der er en god ide at flytte til Fredericia.

Da vi fandt på Ugens Flyttetanker var det en gave til mig som kulturredaktør, jeg har været rundt omkring i vores dejlige kommune og nogle af de boliger, jeg har set har sat solide indtryk.

Men inden vi springer til et resume af nogle af de mest mindeværdige historier om Ugens Flyttetanker, så jeg vil fortælle, hvorfor jeg mener, at det er en god ide at flytte til Fredericia.

Vi er en by som gennem en år række har været inde i det, som mange politikere og erhvervsfolk nærmest har haft som en fælles replik, “en rivende udvikling”. Selvom frasen er udslidt, så er den sand og det er gået fremad for vores kære by. Specielt midtbyen har fået et løft i form af et meget mere levende cafe og restaurantliv. Byfornyelsen er ikke kun forbeholdt Kanalbyen, der bliver fornyet over alt og og så er butikslivet blomstret.

Cafe Østerstrand og specielt livredderne har været med til at skabe mere liv ved perlen til Lillebælt. Når cirkelbroen bliver genetableret, har vi en strand langt over gennemsnit midt i byen.

Vi har udover de kendte og veletablerede sportsgrene, godt gang i mountainbiking på både trails i vores smukke skove og på pumptrack bag Monjasa Park. Der er Esport på vej og generelt har vi mange foreninger til alle aldre. Musiklivet vokser på mange niveauer, udover Tøjhuset har vi fået åbnet op til Eksercerhuset, kulturen er i fremdrift.

Der er mange flere gode grunde til at flytte til Frederica, men lad os se på et par af Ugens Flyttetanker

Eventyret begynder cirka ni kilometer fra Rådhuspladsen

Treldenæsvej
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

En af dem jeg husker bedst er den første Ugens Flyttetanker, da jeg skulle se på et feriehus i Trelde. Det var en sand kulturel perle, der åbnede sig for mine øjne. Det var for det første en flot køre turud mod Treldenæs, som er en seværdighed i sig selv.

Huset havde tilhørt familien Forchhammer siden 1935 og der har boet fem generationer i huset. Det var en stor oplevelse at se dette hus.

Læs om det smukke feriehus her

Down memory lane

En af de huse der nåede ind under huden var et besøg på Fælledvej, jeg havde lidt svært ved at finde huset i første omgang, men så begyndte minderne at vælte frem. Jeg blev inviteret til kaffebord med børnene som nu var grandvoksne og i deres bedste alder. Huset stod som en tidslomme efter deres forældre og der var mange sjove fund undervejs.

villa
Rinso vaskepulver i kælderen. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Udsigt over Lillebælt en stor ekstra grund og masser af historie bød dette hus på.

Læs om den flotte gamle gulstensvilla på Fælledvej

Kan kun se gode grunde til at købe grunden

Den sidste Ugens Flyttetanker jeg vil se tilbage på er en lidt mere abstrakt en af slagsen. Den omhandlede en stor byggegrund, hvor den tidligere store Vossfabrik den lå.

Voss Grunden
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Med et kæmpe grundareal på 20.030 m² tillod jeg mig, at drømme om, hvad vi kunne bygge eller forvente på Vossgrunden. I mine øjne er der mulighed for et ekstra løft af midtbyen. Denne Flyttetanker bliver spændende at følge i fremtiden om nogle af profetierne bliver hørt og udført.

Læs om den 20.030 m² store Vossgrund

https://jutlander.dk/om-jutlander-bank/om-os/afdelinger/fredericia