FC Fredericia har haft et stærkt 2020. Holdet præsterede stærkt i 2019/20-sæsonen, hvor holdet cementerede den bedste placering nogensinde i 1. division ved at ende på tredjepladsen. I den nye sæson har holdet skiftet træner, og der tegner sig et billede af, at der kan blive lagt yderligere lag på.

Knapt var forårssæsonen gået igang før, at corona satte en stopper for fodbolden i et par måneder. Kønt var det ikke i de to kampe, som FC Fredericia nåede at spille inden den lange pause. Først blev det til et nederlag på 4-2 på udebane til Amager, hvor holdet var bagud 4-0, og i kampen inden nedlukningen tabte fredericianerne 1-3 på hjemmebane til Viborg efter en tam indsats.

Pausen fik vendt skuden en smule, men FC Fredericia kom aldrig med i oprykningsræset. Dertil var Vejle for gode, og FC Fredericia for ustabile. Derfor blev det hurtigt klart, at der skulle kæmpes om anden- og tredjepladsen mellem Viborg og FC Fredericia, og i sidste ende lykkedes det at hente en solid tredjeplads, som derfor stadigvæk er den historisk bedste placering FC Fredericia har opnået i 1. division.

Et par uger før sæsonstart til 2020/21-sæsonen sprang der lidt af en bombe. Jonas Dal havde været godt igang med forberedelserne, men AC Horsens købte den populære cheftræner fri og med ét stod fredericianerne uden en cheftræner. Der blev handlet hurtigt og man købte Michael Hansen fri af hans stilling som head of coaches i Silkeborg, og det er et valg, som ikke er fortrudt. 

Michael Hansen har bygget lag på det fundament Jonas Dal havde lagt. Rent spillemæssigt begyndte FC Fredericia at få et andet udtryk i presspillet, og det med stadig at være et godt teknisk velfunderet hold fortsatte. De to ting kombineret sammen har givet store oplevelser i løbet af efteråret. Særligt hjemmekampen mod Fremad Amager, der blev vundet med 3-1 og  kampen mod Silkeborg, der blev vundet 1-0, står klart på nethinden. Nuvel er det imponerende at slå Silkeborg, men kigger man på det sportslige output på banen var præstationen mod Fremad Amager noget af det bedste fodbold, som der er spillet på Monjasa Park i flere år.

Det gav omverdenen en tro på, at FC Fredericia kunne blande sig helt oppe, hvor det er sjovt, men der gav december et andet svar. Knap så imponerende præstationer i december mod Hvidovre og Silkeborg gør, at holdet nu overvintrer på fjerdepladsen, som meget godt rammer det niveau FC Fredericia har. Der er flere ting, der kan forbedres, men der tegner sig et billede af, at FC Fredericia over tid, i en meget hård række mod store økonomiske kræfter, kan komme endnu tættere på de allerbedste hold i tabellen.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer