Det er præcis et år siden, 91 misrøgtede og snavsede hunde blev bragt til Dyrenes Beskyttelses internater fra en gård på Sydsjælland. Den største hundesag i organisationens historie.

63 blev taget ind på Roskilde Internat, og 28 blev kørt videre til Fyns Internat.

Seks hunde måtte aflives, en døde senere af lungebetændelse.

Torsdag 7. maj 2015 skrev Roskilde Internat i deres dagbog: ”Uanset hvad de laver, er hundene bare utrolig glade, nærmest som om de er taknemmelige. Nu begynder vi at kunne skelne deres forskellige personligheder og se, hvem der er chefen i gruppen, og hvem der er mere underdanige. Vi ser også, hvor lidt de faktisk har oplevet i deres liv.”

De havde infektioner og rådne tænder

Stort set alle hundene led af muskelatrofi (manglende muskler), fordi de havde været indespærret under trange kår og ikke haft mulighed for at bruge deres muskler ordentligt.

Langt de fleste blev behandlet for øreinfektioner, øjenbetændelse, luftvejsinfektioner og/eller tandproblemer som paradentose, tandsten, rådne tænder og knækkede tænder.

Omtrent halvdelen måtte have pelsen barberet af, da de var filtret helt ind i størknet afføring.

Alle hunde fik loppekur, ormekur og vaccinationer.

Hunden Silje er i dag tryg og glad

Tre af hundene var drægtige og fik tilsammen 17 hvalpe.

Inklusive hvalpene, der blev født på internaterne, har i alt 100 hunde i dag fået nye hjem overalt i landet. En af dem er Silje, som er faldet godt til hos Else Alstrup Sødering i Fjenneslev på Midtsjælland:

”Da jeg første gang så Silje på Roskilde Internat, havde hun fået al pelsen barberet af, og jeg tænkte, det der bliver da aldrig en hund. Jeg kan huske, at hun var meget forsigtig, men også meget kærlig”, fortæller hun.

Silje var en af de hunde, der blev fundet indespærret i en garage, helt sølet til i afføring.

”Hun er i dag rolig og god ved alle, hun vil gerne være tæt på, når der kommer gæster, og hun er glad for andre hunde – hun elsker, når min datter kommer på besøg med sine to broholmere. Jeg tror ikke, man kan få en bedre hund end hende, og jeg er meget, meget glad for hende”.

En sidste hund bliver stadig passet på Roskilde Internat og søger lige nu den helt rette familie.

Silje før:

(Foto: Sofie Sidelmann Yderstræde/Dyrenes Beskyttelse )
(Foto: Sofie Sidelmann Yderstræde/Dyrenes Beskyttelse )

Silje efter:

(Foto: Carsten Snejbjerg/Dyrenes Beskyttelse )
(Foto: Carsten Snejbjerg/Dyrenes Beskyttelse )