Onsdag aften var der en stor udfordring for de lokale drenge fra Fredericia HK. Modstanderen var de forsvarende danmarksmestre, aktuelt i spidsen for Primo Tours Ligaen – og leverer flotte resultater i Champions League. En ulige kamp skulle man mene, men de lokale drenge kæmpe flot, men måtte sande et nederlag på 31-33 foran 1.880 tilskuere.

Endnu engang var siddepladserne i thansen ARENA udsolgt længe før kampdagen, som det er blevet standarden her i Fredericia. Flere af kommentatorerne og eksperterne på TV2 Sport, der kommer rundt i alle de danske liga-haller roser Fredericia for den store opbakning, og det er da også helt unikt, at et oprykkerhold kan trække så mange tilskuere.

Selvom han ikke var på holdkortet, så var Mishels Liabi med i thansen ARENA for at mærke stemningen på hans kommende hjemmebane. (Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

Havde man glædet sig til at se den kommende FHK’er Mishels Liaba gik man forgæves, for han var ikke med i aftenens opgør. Så vi må vente til sæsonen 2020/21 med at se den store nordmand i aktion i thansen ARENA.

Aalborg Håndbold havde i stedet fundet plads til en af de største stjerner, Omar Ingi Magnusson, der har været ude meget længe med en skade. “Det er både virkelig dejligt, men også virkelig træls”, sagde Cheftræner Jesper Houmark til sponsorerne i ADP Loungen før kampen.

Han er en dygtig håndbolspiller, som de fleste modstandere frygter. Selvom man gerne vil være foruden at spille imod ham, var Jesper Houmark glad for, at han igen kan spille efter en langvarig skade. (Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)
Fredericia Teater, Borgmester, Fredericia Håndbold Klub/FHK og FC Fredericia.
Annonce

Det blev en meget rodet start på kampen. Begge hold havde mange boldbesiddelser, men det lykkedes aldrig rigtigt at få puttet den i kassen. Dels fordi Emil Tellerup og Mikael Aggefors i hvert deres mål reddede bolde, men flere af skuddene gik flere meter forbi.

Det betød imidlertid, at FHK længe kunne være med på uafgjort – og selvom Aalborg Håndbold løb et par kontra i træk, ja så kom FHK stille og roligt tilbage i kampen igen. Det gjorde, at der efter kampens første kvarter fra helt lige på måltavlen, 7-7. Værd at bemærke her er, at FHK havde seks mand på måltavlen på kampens seks første mål. Det vidner om den bredde de rødklædte altid bruger.

Efter knap tyve minutter bad Cheftræner Jesper Houmark om en timeout, der var et par ting der skulle justeres for hjemmeholdet. Der kan kun være tale om et par småting, for allerede før timeouten var slut var de rødklædte klar til at spille igen.

Rune Andersen kæmpede for at komme forbi den tilbagevendte Aalborg-stjerne. Det lykkedes Andersen at få en enkelt bold i kassen i første halvleg. (Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

Hvor målene ikke var mange i de første minutter, så kom begge hold efter det. Ikke fordi keeperne stoppede med at redde – men nærmere fordi farten blev skruet op. Det er ikke unaturligt med mange mål i FHK’s kampe, det er spillestilen. Når Aalborg Håndbold så tilmed laver mange af deres mål på samme vis, ja så var der lagt op til en målrig kamp.

Selvom meritterne er store for spillerne hos Aalborg og deres stjernestatus ikke er til at tage fejl af, så var de på ingen måde Fredericia overlegne i kampens første halvleg. Nok var de i teten med +1 eller +2 meget af tiden, men Fredericia svarede promte igen. Det var ikke svært for hjemmeholdet at finde vejen til netmaskerne.

“Skandale dommer! Skandale dommer!” lød det ud i hele thansen ARENA, da d’herrer Kirkholm og Mortensen for tredje gang viste en FHK’er ud. Det fik også bænken til at protestere, de appelerede for, at der i den anden ende ikke bliver givet udvisninger for tilsvarende situationer. Det medførte en advarsel til FHK-bænken.

Henrik Møllgaard dirigerede Aalborg-forsvaret, og måtte selv indkassere Aalborgs første udvisning. (Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

Da landsholdsspileren Henrik Møllgaard få minutter senere modtog Aalborg Håndbolds første udvisning var det også til store klapsalver i thansen ARENA, selvom Møllgaard selv ikke forstod meget af udvisningen.

En scoring lige før pausen gav Aalborg Håndbold en pauseføring på 15-13. Med 8 redninger på 23 skud må Emil Tellerup siges at være en afgørende figur i kampens første tredive minutter. Med en redningsprocent på lige knap fyrre på det siges at være godkendt. I den anden ende stod Aggefors med lige over fyrre – og det minder egentlig lidt om de første indbyrdes opgør. Her stod Jimmi Gabriel Andersen med flotte procenter, men Aalborg-keeperen leverede lige et par procenter mere.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Det var Aalborg Håndbold der kom bedst ud fra halvleg. En redning af Aggefors, inden Mads Christiansen kunne sætte bolden ind bag Tellerup. Rune Andersen, der brændte sit første skud i halvlegen, gjorde det godt igen med en flot scoring.

Selvsamme Andersen tog bolden i hånden igen lige efter – og med det kunne han notere sig for de første to FHK-scoringer i anden halvleg.

Der var gang i Rune Andersen i starten af anden halvleg. (Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

Emil Tellerup var også varm i anden halvleg, desværre for de rødklædte FHK’ere gjorde det samme sig gældende for Mikael Aggefors, der pillede en noget sløj afslutning fra Nikolaj Mehl. Han rettede op og fik banket bolden i kassen – men den anden vej løb Aalborgs Sebastian Barthold lige gennem FHK-forsvaret, og fastholdt en tomålsføring.

En kombination af Stoklund, Tellerup og Mehl bragte ligevægt på måltavlen. Efter 39 minutter var stillingen 20-20, hvilket fik HK Ultras til at rejse sig og klappe taktfast. Der var for alvor vind i sejlene for hjemmeholdet.

Når Smarason så banen var det skygget af Kasper Young, der skulle forhindre den dygtige playmaker i at lave for meget ravage. (Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

Der blev flere gange appelleret for, at Aalborg brugte meget lang tid med bolden. Bedst illustreret er det nok i et undertal, hvor de får spillet omkring halvandet minut. Det er altså meget for et hold, der normalt spiller med højt tempo.

“Lå-lå-lå-lå” sang HK Ultras, der efter en forfærdelig afslutning af en fri Tobias Ellebæk rejste sig op. Det gav pote, for kort efter lagde Rune Schrøder bolden i kassen – og så var det hjemmeholdet i front!

En timeout fra Aalborg og et målmandsskifte lavede dog hurtigt FHK’s føring om til en tremålsføring til gæsterne. Dumme fejl og ukvalificerede afslutninger gav Aalborg teten tilbage. Det fik Jesper Houmark til at forlange timeout.

Der var behov for en snak efter en dårlig periode. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Det hjalp ikke meget, når fejlene i den anden ende fortsatte. Aalborg udbyggede føringen – og så tog Houmark endnu en timeout. Den gode præstation vaklede gevaldigt – og var lige på vippen til at bølge over i et totalt kollaps.

Buster Juul scorede iskoldt på straffe, og så var Aalborg foran med fire. To gange Schrøder og en redning fra Tellerup bragte dog FHK tilbage i varmen, i en kamp med voldsomt mange mål. En aflevering ud af banen fik Jesper Houmark i løb ned for at hente den, så de sidste fem minutter kunne bruges så effektivt som muligt. Det virkede, for Young bragte atter FHK på -1.

Møllgaard tyrede bolden ud af hallen – og så rejste de knap 2.000 tilskuere sig op og klappede taktfast. Det var nok de færreste der regnede med, at FHK med under fem minutter igen kunne spille med om sejren. Mehl skød forbi, Aalborg bragte sig igen foran med to. Var det det for FHK?

Omar Ingi gjorde det til +3, men Mehl fik med nød og næppe sat den ind lige efter. Med et minut igen var det Aalborg foran med to – men Tellerup reddede! 25 sekunder før tid var det Schrøder på tavlen, det var igen helt tæt. Stefan Madsen forlangt timeout med 15 sekunder igen, for at sætte det sidste Aalborg-angreb op. Strandgaard satte den ind, så FHK tabte med 33-31.

Det er måske for meget at kalde det for skidt, at man ikke får point med ud af kampen, for Aalborg er et godt mandskab. Men FHK havde alle chancer. Man smed dem bare væk i tekniske fejl og ukvalificerede afslutninger. Men med Aalborg i teten i 57 minutter var det måske fair nok, at de løb med begge point i et hæsblæsende opgør.

Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Niels Hansen
Niels Hansen
8 måneder siden

Det var en god kamp. FHK må lære at være de klogeste, især var Ålborg bedst i slutperioden. FHK må lære at stå bedre i forsvaret, de er ikke gode til slå de andres spil i stykker. Det må kunne forbedres. Niels Hansen