På søndag d. 11. december er der julemarked I NICOLAI under temaet ”Crazy Christmas” og Stadsarkivet rykker over til vores naboer i den gamle pigeskole (tidligere House of Design), hvor der bliver mulighed for at lege med fortiden sammen med billedkunstner René Holm. Vi maler, klipper og hænger (fortiden) op. Ligesom René Holm også vil fortælle om nogle af de greb, han har brugt i forbindelse med udstillingen TIDSREJSEN på Trapholt, der også har sidste udstillingsdag på Trapholt. Den færdige ramme med persongalleriet vil efterfølgende blive udstillet på Kolding Bibliotek.

Der er tale om et fælles projekt, hvor arkivet inviterer både børn og voksne til at deltage i en anderledes måde at lege med fortiden på – og ikke mindst muligheden for at sætte farver på Koldings forfædre.
Workshoppen er bl.a. inspireret af et af vores meget efterspurgte undervisningsforløb, som vi tilbyder på arkivet, og derfor vil der allerede være flere børn, som har stiftet bekendtskab med det forunderlige persongalleri, som Aagaards billeder byder på”, fortæller stadsarkivar Lene Wul.

Den unikke portrætfotosamling giver mulighed for at lege med både fantasien og indlevelsesevnen – ligesom workshoppen også er med til at understrege, hvordan der kan skabes nye fortællinger ud fra et historisk materiale.

Det er helt gratis at deltage – og der vil være mulighed for at købe udstillingskataloget TIDSREJSEN til specialpris og få det signeret af kunstneren selv.