Kære Kulturminister Joy Mogensen,

Coronakrisen har også sat sine spor blandt Danmarks helt lokale internet-nyhedsmedier. Annoncekampagner er blevet annulleret eller udsat og det sætter de uafhængige internet-nyhedsmedier under et voldsom økonomisk pres.

Foreningen af Lokale Fritstående Journalistiske Internetmedier, der har 18 lokale nyhedsmedier som medlemmer, vil gerne indgå i en dialog om, hvordan en eventuel hjælpepakke til medierne i kølvandet på Coronakrisen kan udformes.

Mere end nogensinde før er det afgørende, at de helt lokale internet-nyhedsmedier kan holde borgerne informeret om Covid-19-effekter helt lokalt og samtidig bakker op om de lokale forretninger, virksomheder og foreninger, der lige nu står i en særdeles vanskelig situation.

De helt lokale, uafhængige internet-nyhedsmedier er vigtige for det lokale demokrati, forenings- og forretningslivet og for den helt lokale sammenhængskraft og et gratis supplement – eller alternativ – til de borgere, der ikke har råd til at købe et abonnement på en lokal- eller regional avis.

Læsertallene blandt foreningens medlemmer er steget betydeligt og interessen for helt lokal information om Coronavirussen er stor blandt de mange læsere, men salget af bannerannonce-kampagner er gået helt i stå, hvilket er en alvor situation for de helt lokale internet-nyhedsmedier, som ikke er del af de store mediehuse og dermed ikke har et økonomisk fundament til at stå igennem det voldsomt faldende annoncesalg.

Foreningens 18 medlemmer modtager i dag ingen løbende mediestøtte og er alle stærkt afhængige af et velfungerende annoncemarked for at kunne servicere de lokale samfund med nyheder og information.

Det er vores ønske – og håb – at Kulturministeren også vil se på, hvordan en eventuel hjælpepakke til medierne også kan sikre, at de små, uafhængige lokale internet-nyhedsmedier, som ikke er en del af de danske mediehuse, også i fremtiden kan bestå.

Foreningen stiller sig hermed til rådighed for dialog og konstruktive forslag. Venlig hilsen

Michael Kjær

Formand, Foreningen af Lokale Fritstående Journalistiske Internetmedier

MEDLEMMER

BillundOnline

Bornholm.nu

Brønderslev Avis

DitAalborg 

Dorits Her På Øen

Fjordavisen.nu

Fredericia AVISEN

Holbaekonline.dk

Jammerbugt Avis

KunMors

Lokaltindblik.dk

Middelfart Avisen

Netavisen Grindsted

Nykøbing Avis

Randersidag.dk

SaebyAvis.dk

Skagenavis.dk

SønderborgNYT

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer