Bjarne Carøe fra Jobcentret i Fredericia er på 3Fs A-kasses delegeretmøde i Aalborg blevet tildelt 3FAs pris for sit arbejde som udstationeret medarbejder fra Jobcentret.

Den utraditionelle løsning indebærer, at Bjarne Carøe bl.a. passer sit arbejde på Jobcentret fra et skrivebord i a-kassen i Fredericia. I sin tale til prismodtageren fremhævede forretningsfører i 3FA, Eva Obdrup, at det havde gjort en meget mærkbar forskel for de ledige medlemmer i 3F, at de så nemt kan gå videre fra eks. deres rådgivningssamtale i a-kassen ind på et nabokontor til en medarbejder fra Jobcentret.

Det har betydet, at det er meget nemmere og hurtigt for de jobsøgende at få afklaret, hvordan mulighederne f.eks. er for at få et kursus inden for bygge- og anlægsområdet eller uddannelse i at køre gaffeltruck, hvis det er netop manglen på et truckcertifikat, som står i vejen for at komme i arbejde.

Eva Obdrup understregede, at den utraditionelle løsning havde krævet nytænkning både i a-kassen, hvor man var usikker på, hvordan medlemmerne ville opfatte ordningen, og i Jobcentret. Derfor rettede 3FAs forretningsfører også en tak til de chefer i Jobcentret og kommunens administration, som gav grønt lys til udstationeringen – herunder Fredericias kommunaldirektør Annemarie Schou Zacho Broe, der også var tilstede ved prisoverrækkelsen.

Prisen fra 3Fs A-kasse blev uddelt på delegeretmødet torsdag den 26. september. Prisen går til en person – eller en gruppe af personer – som har gjort en forskel for 3Fs medlemmer, og den bliver uddelt hver tredje år ved a-kassens delegeretmøde. Dommerkomiteen består af forretningsfører Eva Obdrup fra 3FA, direktør i Danske A-kasser Verner Sand Kirk samt leder af 3FA i Djursland Majbritt Elgaard Schmidt.

https://www.f-i-c.dk/50-aars-jubilaeum