Entreprenøren A. Enggaard kan se tilbage på to begivenhedsrige år som virksomhed i Fredericia. To år, hvor spaderne er sat i jorden adskillige gange, pølser er spist og nøgler afleveret til hjem og kontorer.

Kranførerne fra ADP styrer sikkert containerne fra havn til skib og omvendt. Regnen siler ned, men havnens liv suser forbi vinduerne i kontorhuset Port House, hvor A. Enggaard Region Syd har sit afdelingskontor.

Afdelingschef Palle Priska og kontorassistent Annette Puggaard Sparvath viser hen til kontoret, hvor vi skal høre om de første to år i Fredericia.

”Tiden er fløjet af sted siden, vi startede i de midlertidige lokaler, hvor Restaurant Oven Vande lå. I dag er vi veletableret i Port House, som vi selv har opført i en totalentreprise for ADP. Vi er glade for samarbejdet med ADP, og ikke mindst at bo til leje hos vores bygherre,” siger Palle Priska og fortsætter:

”Vi er i dag 17 mand i vores afdeling, så det er gået stærkt, siden jeg startede som Palle ”Alene i Verden.” Det går også godt i Fredericia, jeg følger jo selv med, som borger i byen, og det at være en del af byens udvikling i disse år, gør mig stolt og glad.”

Flere virksomheder har allerede bosat sig i Port House, og om lidt afleveres etape to af kontorbyggeriet, hvor blandt andet Sydbank flytter ind.

”Det er virkelig godt, og vi ser frem til at få flere kolleger i området hernede. Allerede nu har vi et godt fællesskab sammen med de øvrige lejere. Når man arbejder hernede, ser man også de mange fantastiske projekter skyde op. Langebro, Punkthusene og mange flere. Det er også en stor fornøjelse, at vi har fået Michelinrestauranten Ti Trin Ned til Kanalbyen. Det sikrer liv, og at de er booket tre måneder frem kontinuerligt, er rigtig godt,” lyder det fra Palle Priska, der løfter sløret for nogle af aktiviteterne næste år.

”Vi har lanceret, at der kommer et parkeringshus, og det fylder meget i det nye år. Det vil også være noget anderledes, når vi fortsætter kombinationen af kunst og byggeri. Jeg ynder at sige, at det hele handler om mennesker – selv byggeri. Vi bygger for mennesker, og det at kunne knytte kunstaspektet ind, gør det hele mere levende og interessant. VI hører samtidig, at folk i branchen, synes, det er spændende. Kunst i byggeri er et element, der er kommet for at blive, og vi kan se, at flere følger efter,” fortæller Palle.

”Kunsten er desuden med til at samle os alle. Vi er stolte over at være en del af udviklingen hernede, og ikke mindst, at kunst inkluderes i byggeriet,” supplerer Annette.

Hvad er det kunsten kan?

”Den kan inspirere, den kan fange nysgerrigheden, den kan skabe debat, den kan skrive historie, hvilket jeg virkelig sætter pris,” fortæller Palle.

Bådhusene er også et projekt, som Palle Priska sætter pris på.

”Bådhusene satte vi i søen som et andelsboligprojekt, hvilket desværre ikke gik, fordi usikkerheden om konceptet var til stede, men at det nu kan blive til lejeboliger, og dem der havde købt en andelsbolig, får mulighed for og har glædeligt ønsket at fastholde deres bolig, synes jeg er dejligt,” siger Palle og fortsætter:

”I det hele taget når vi udvikler noget, skaber en helhed, og sammenhæng, så er det essentielt, at vi ikke ridder på én hest, men knytter både erhvervsliv, lejeboliger, ejerboliger, parkering og ikke mindst et fantastisk uderum sammen.”

Hvordan ser du området i fremtiden?

”Altså jeg kan ikke lade være med at nævne Fredericia Teater. Teateret kan være nøglen til at løfte det hele, hvis du spørger mig. Potentialet er enormt, men tiden og fundamentet skal også være med. Men er de ting på plads, kan et nyt teater skabe bosætning i Fredericia, flere hoteller, restauranter, og cafeer,” slutter Palle Priska.

2020 byder på flere gode overskrifter for A. Enggaard i Syddanmark: Indflytningen i Bådhusene, ibrugtagning af P-huset, et kontorbyggeri på Sønderborg Havn, et boligprojekt i Sønderborg og mod sommeren et boligprojekt på den gamle slagterigrund i Odense, så Fredericia AVISEN vil besøge virksomheden igen i 2020 og følge projekterne i Kanalbyen på tætteste hold.

http://www.thansen.dk/fyrvaerkeri/?utm_source=Fredericiaavis&utm_medium=banner&utm_campaign=Annonce_Foer JUL_6x377_2019&utm_content=6x377_ros

Leave a Reply