Det’ jul, det’ cool, det’ nu man hygger sig bedst – i hvert fald ifølge MC Einar OG mig 🙂

Eeeelsker jul. Folk er så glade OG hjælpsomme! I love it!

Men.. For sådan ét er der jo ofte.. Vores hjerner bliver fodret med, at når vi skal hygge, så skal der også være mad! Hvorfor har vi fået denne skik i Danmark?

6. december tog jeg mig selv sidde med fingrene nede i en kæmpe kasse med chokolade! Og nej, det var ikke første dag, MEN 6. dag i træk, at jeg i hvert fald fortjente, “et par stykker” (som i 20)?!?! Øhh som i hvorfor? Jow fordi det er JUL! Hmmmm, hvis jeg fortsatte i samme stil 18 dage endnu, så ville selv Føtex have svært ved at levere chokolade til alle andre husstande i Fredericia!

Ærmerne op og frem med et spejl! Havde jeg egentlig behov for den mængde chokolade.. Nåårnej, for lige pt. er jeg så mega monster uheldig, at jeg har et baglår, som ingen behandler har kunne fikse :’( hvorfor min træningsmængde er markant indskrænket! Og desværre betyder det også, at de bjerge af mad, jeg før kunne sætte til livs, ikke behøver være helt så store lige nu, desværre!!!

Nu har jeg i stedet for aftalt med mig selv, at chokoladen findes frem 24. december, for de weekender, jeg før plejede at nyde slik og chips, dem har jeg “allerede brugt” 😉 Faktisk slet ikke så tosset, lige at være lidt sund i december. Sjovt nok, så føler jeg det er endnu federe end i januar, hvor alle ugeblade prydes af “Helle tabte 5 kg på 7 dage”.. De forsider korser jeg mig nemlig altid over! Aner simpelthen ikke, hvem der hopper på alle de “forsider”. De har jo nærmest en ny “bedste” kur hver uge.. Sund fornuft savnes muligvis på redaktionen?!?! Eller også er det bare fordi, der faktisk er ret mange penge i at lyve for folk – just saying!

Når jeg skal guide folk med at tabe sig, forklarer jeg gerne, at jeg ikke kan trylle, men jeg kan hjælpe dem med at komme på sporet, så de ved, hvordan de skal spise de næste 5 år. Vægttabet går ikke så hurtigt, men det går støt ned af skalaen.

Depression

I klinikken møder jeg i denne mørke tid flere deprimerede, end jeg gør hen over sommeren. Rigtig mange bliver nedtrykte, fordi det er mørkt, når de møder og mørkt når de kører hjem igen. Det er derfor rigtig vigtigt, at vi kommer UD i weekenden. En gåtur på mindst 30 minutter både lørdag og søndag, skulle være et lovkrav (ja, ja ved det godt, vores politikere blander sig i meget, men dette har de dog ikke pillet ved endnu :))

Men gåture og indtag af ekstra D-vitamin (da langt over 50% af den danske befolkning mangler netop dette vitamin – køb gerne D-vitamin i olie, så optages det nemlig bedre) vil gøre underværker.

Og nu når vi er igang med at løfte den mørke dyne, så sørg for, at du passer din seng! Størstedelen af befolkningen skal have MINDST 7,5 times søvn. Og nej det tæller ikke at ligge med sin telefon i sengen ;))

For lige at krydre det hele, så har motion også en utrolig gavnlig effekt på det triste sind. Lav en aftale med en ven eller veninde om at mødes til en gang træning inde eller ude. Det behøver ikke være vildt og voldsomt, enkelte øvelser kan faktisk gøre det – kig evt. på min YouTube kanal, der er flere videoer du kan gå i kast med.

Glædelig 3. søndag i advent.

Håber vi ses til “Gratis træning d. 23. december” – find eventen på Facebook HER

Også PowerDay d. 6/1 januar 2019 er der mulighed for at få rørt muskler, som du muligvis ikke har rørt længe 🙂

/Mette Bjeld

www.bjeld.dk