Det store flotte Løveapotek i Danmarksgade fik for ni måneder siden nyt liv, da Jutlander Bank med Bankdirektør Christian Jungmark i spidsen flyttede ind i de historiske rammer. Fredericia AVISEN har talt med Jungmark om de første ni måneder.

Der er rummeligt, flot, hjemmeligt og hyggeligt hos Jutlander Bank. Børneafdelingen står klar med en stor løvebamse, farver og sækkestol. Mødelokalerne er indrettet elegant og med brug af lokale leverandører. Det er også lokale kunstneres værker, der pryder på væggen og det er en stolt og tilfreds Christian Jungmark, der rejser sig fra sin kontorstol i det åbne banklandsskab og byder velkommen med et håndtryk og en kop kaffe. Vi sætter os i et af mødelokalerne på loungestole omkring et lille rundt bord. 

Der var mange til Jutlander Banks indvielse, men når man hører tallet på nye kunder i Fredericia, så bliver man imponeret. 

“Vi havde et mål på 500 kunder år et, men det går godt. Rigtig godt. Ni måneder efter er barnet født, og vi har rundet 800 kunder, både på erhvervs- og privatsiden. Det glædelige er, at vi uden tvivl har nogle relationer hver især, men det imponerende og dejlige er, at der kommer mange andre, fordi vores kunder er gode til at henvise til os. Det er vores stærkeste side,” fortæller Christian Jungmark.

Hvad skyldes det, tror du? 

“Vi giver et godt indtryk og en god oplevelse. Vi er ærlige og åbne. Vi er altid til at få fat på. Vi er nærværende, og ikke bare systemtastere. Vi kommer også gerne ud til kunderne. Vi vurderer også kundernes ejendomme, og så er vi stærke på pension. Med andre ord rammer vi bredt, og har en stor portion viden om de forskellige løsninger, men også lokalområdet,” siger Jungmark og fortsætter:

“Derudover laver vi individuelle kundeløsninger. Vi kommer ikke med de normale pakkeløsninger, som mange banker opererer med. Vi tager udgangspunkt i vores kunders drømme, deres tanker og ideer. I den dialog skruer vi noget sammen, som matcher dem. Det betyder også, at vi kan arbejde med deres fremtidsplaner og hjælpe dem bedst muligt på vej i livet.” 

Udfordrer I markedet med jeres fremgangsmåde? 

“Ja, det gør vi. Vi gør det også på bilfinansiering, hvor branchen selv, har siddet stærkt de senere år. Her kommer vi med en 2,99 procent i rente som løsning og uden udbetaling. Den rykker godt, selvom det er nærliggende, når man sidder en søndag eftermiddag ved forhandleren og underskriver lånedokumenter der straks, men her kan vi være med. Vores bilfinansiering har givet mange kunder,” siger Bankdirektøren og fortsætter:

“Så har vi nok også en anderledes indgangsvinkel til det at være bank. Vi forsøger at signalere, at vi er noget andet. Vi er meget familiære, vi bor i historiske flotte rammer, vi bruger lokale kunstnere og vi giver en anden oplevelse, når man besøger os. Mange banker er lidt “sterile” at besøge. Men i bund og grund, siger vi tingene, som de er, også når det er mindre godt. Vi tegner et ærligt billede af vores kunders økonomi. Det giver også tillid og troværdighed. Hvis vi er nødt til at takke nej, så giver vi en god grund, men også en løsning på, hvordan vi kan hjælpe. Som bank lever man af at låne penge ud og lave bankforretninger, så vi vil gerne fortælle alle, hvad der sker til for at vi kan arbejde sammen. Vi lægger en plan og mødes med den mulige kunde seks måneder senere for at se, hvordan det står til”. 

Hvordan har erhvervskunderne taget imod jer? 

“Godt, det er det korte svar. Vi har fået mange kunder her i byen, Middelfart, men også Vejle. Vi dækker hele Trekantområdet, så der bruger vi energien. Verden er relationsbåret, og herfra får vi mange erhvervskunder også”, svarer Jungmark.

I har også været synlige i byen ved flere lejligheder, hvordan prioriterer I jeres engagement? 

“Vi støtter en række klubber, men generelt er vi gået en anden vej. F.eks. med vores støtte til Martin fra Eastcost Surfers. Det er noget, der er anderledes, men også noget, der matcher vores DNA. Selvom vi er en bank, så betragter vi os også som lokale iværksættere. Vi har været i gang i ni måneder, og det er spændende, at vi bygger noget op fra scrath. Det samme gælder Eastcoast Surfers. Den forretning er spændende at støtte. Det er en god historie – Fredericias Islands Brygge, hvis man drager paralleller”, fortæller Jungmark og uddyber:

“Vi støtter generelt bredden, de små foreninger, som ikke normalt er gode til at hente sponsorstøtte, men vi har også sponsorater i sportsklubber. Vi har blandet andet Jutlander Bank Park hos Fredericia KFUM på Randdalsvej.” 

Tiden er ved at være gået, og der er kunder i banken. Jeg har også en ny aftale om lidt, så jeg takker for Jungmarks tid og den opdatering på bankens status i Fredericia.

https://www.facebook.com/mrhoejer/