800 garanter fra Middelfart Sparekasse var mandag aften samlet til garantmøde i MesseC, hvor der var taler ved Sparekassens bestyrelsesformand Allan Buch, adm. direktør Martin Baltser og afdelingsformand Henrik Troelsen. Efter talerne var der mad og underholdning frem til klokken 21:30.

Den røde løber var taget frem. Der var fuldt hus i MesseC, hvor 800 garanter fra klokken 17:45 gjorde deres indtog og fandt en plads ved de lange borde.

MesseC var lavet om til hyggelige omgivelser, der dannede rammerne om garantmødet, som officielt blev skudt i gang klokken 18:15, da bestyrelsesformand Allan Buch slog på glasset oppe på scenen.

MesseC var propfyldt med glade garanter fra Middelfart Sparekasse. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

”Jeg er rigtig glad for at se så mange mennesker i sådanne omgivelser. Traditionen tro skal vi starte med en fællessang,” sagde Allan Buch.

Fællessangen var ”Grøn er vårens hæk”, og efter den fortsatte Allan Buch sin tale og sagde:

”Det er altid en oplevelse at byde velkommen, det er jer, som danner fundamentet for Sparekassen. Derfor er det en stor glæde at hilse på så mange af jer. Det at være en garantsparekasse er en del af vores identitet. I 1853 blev vi stiftet, for 100 år siden blev vi en garantsparekasse. Takket være jeres opbakning har vi den Sparekasse, som vi har i dag,” fortalte Buch og fortsatte:

”Finanssektoren har fået mange slag siden 2017, dengang havde ingen troet, at Dansk Sprognævn ville kåre hvidvask som årets ord 2018. Finanssektoren har virkelig stået for skud, og det med god grund. Det er ikke den enkelte medarbejders skyld, det rammer alle i branchen, som får et dårligere ry og mere politisk bevågenhed.”

En del af pynten i MesseC var denne store, flotte blomst. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

”Der er gået to gode år siden sidst vi mødtes. Vi er en af Danmarks bedste arbejdspladser, vi har landets mest tilfredse kunder og i den forbindelse vil jeg gerne rette en tak til mine medarbejdere,” lød ordene fra Allan Buch.

Mærker at sponsorater gør en forskel

Efter Allan Buchs tale tog adm. direktør Martin Baltser ordet og gennemgik regnskabet, men også blandt andet sagde:

”At stå her er virkelig specielt, det er noget af det, som gør Sparekassen speciel.”

”Det særlige ved, at vi blev stiftet var, at det var for at afskaffe fattigdom. Uøkonomisk uføre kender vi alle til. Om det er et lille eller et stort projekt er det lige vigtigt for os. Vi var også en lånekasse, og ville lave positiv udvikling i lokalområdet. Måden man har gjort det på i forhold til 1853 har ændret sig, og med tiden har vi lagt lag på. Vi er Danmarks bedste arbejdsplads, vi får kun tilfredse kunder, hvis medarbejderne er glade,” sagde Martin Baltser.

Afdelingsdirektør Henrik Troelsen på scenen. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Den sidste taler på scenen var Henrik Troelsen, der er afdelingsdirektør i Fredericia.

”Det betyder meget for os, at så mange har takket ja til invitationen og kommet her i aften. I er vigtigere indskydere for os, I er vigtige ambassadører for os. Vi håber, at vi kan give jer en god aften og I går glade og stolte herfra. Vi vil have endnu flere kunder, og det håber jeg, at I kan hjælpe med, år I fortæller om os til familie og venner,” sagde Troelsen og kom ind nogle af de ændringer, der er sket siden sidste Garantmøde:

Glade og lyttende garanter. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

”Vi har fået en ny pengeautomat i Prinsessegade kan du hæve danske kroner, og du kan også hæve euro. Hvis du vil sætte penge ind på din konto, kan du også gøre det i vores automat. Det er nemlig for os, at du kan købe euro og hæve/indsætte lige når det passer dig,” forklarede Henrik Troelsen, der fra Middelfart Sparekassens Fredericia-afdeling har været med til at give 650.000 kroner til gode formål i løbet af 2018:

”Vi kan mærke, at vi gør en forskel, og det værdsættes, at vi kan hjælpe dem på vej. Blandt andet delte vi penge ud til fodbold, håndbold, teater, sommerrock, skytteklubben, De danske forsvarsbrødre, Fredericia Triatlonklub, store og små foreninger,” sagde Henrik Troelsen blandt andet.

Tapas, kage og underholdning

Da den formelle del af Garantmødet var overstået var det tid til en flot tapasanretning. Tjenere kom rundt og delte tallerkener ud til alle gæsterne og fyldte løbende bordene op med brød.

Der var en tapasanretning til garanterne efterfulgt af cheesecake. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Der blev talt om stort og småt ved bordene. Alt lige fra, hvor jordnær Middelfart Sparekasse er som bank, til mere løse emner som hvem man kender fra et håndboldhold på Shell fra mange år tilbage.

I den hyggelig atmosfære var det også tid til en lækker cheesecake med kaffe, inden det var tid til underholdning fra klokken 20:15. På programmet stod der, at underholdningen bestod af ”en musikalsk oplevelse – filmhits gennem tiden”, og det kom rigtig bredt ud. Alt lige fra Kim Larsen-hits til et grønlandsk nummer fremført af Julie Berthelsen.

Julie Berthelsen da hun sang. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Efter sangen kom der forskellige filmtemaer fra husorkestret, som garanterne selv skulle regne ud hvad var. De 800 garanter blev underholdt frem til klokken 21:40, hvor de 800 garanter tog fra MesseC med et smil på læben.

Det hele sluttede af med et brag med Kim Larsen-klassikeren “Om lidt bli’r her stille.” Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

I alt er der ca. 2000 garanter i Fredericia, hvoraf langt de fleste af de 800 deltagere til garantmødet kommer fra Fredericia. Middelfart Sparekasse afholder i alt seks garantmøder, hvor det første fandt sted i aften i MesseC. De fem øvrige finder sted i Middelfart d. 12. og 13. marts, i Kolding d. 18. marts, i Hedensted d. 19. marts og i Vejle d. 20. marts.

bit.ly/LethiFredericia
Skal du opleve legenden i Fredericia? Så klik her