8.N på Ullerup Bæk Skolen, afd. Nørre Allé har valgtema, når der står samfundsfag på skemaet for tiden. Deres lærer, som er folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti, David Gulløv, fortæller at det er vigtigt eleverne tager ansvar og er en del af samfundet.

Tirsdag formiddag havde 8.N samfundsfag. Efter timen talte Fredericia AVISEN med deres samfundsfagslærer David Gulløv, som har igangsat et valgprojekt i klassen.

“Det er en god klasse, der mest består af piger, men det gør ikke noget, da de er snaksaglige, også på det faglige område. Vi har talt politik tidligere, og det er vigtigt, at eleverne tager ansvar og del i samfundet. Derfor er det spændende at sætte dem i gang med det her projekt, hvor de selv har valgt de partier, som de vil have om,” siger David Gulløv.

Eleverne er delt op i grupper, hvor hver enkelt gruppe har om et parti, som de har valgt. Julie Søgaard Andersen og Laura Lykke Poulsen er i gruppe sammen, og de har valgt at have om Socialdemokraterne, som de skal lave en fem minutters video om.

“Vi skal snakke om det parti vi har valgt om. Vi har været inde at læse om deres mærkesager og skal bruge dem i videoen,” siger Laura

Udover videoen har pigerne været i det kreative hjørne og lavet en maske af Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen.

“Vi har lavet en maske af Mette Frederiksen, som vi har tænkt os at bruge i vores video. Vi skal have den på, når vi snakker,” forklarer Julie.

En af de andre grupper består af Sofie Peters, Signe Skaar Møller og Charlotte Behrndtz Ejby Pedersen, som har valgt de Konservative som parti.

“Det er spændende at høre, hvad folk går ind for,” fortæller Charlotte.

Det er ikke kun i skoletiden, at de tre elever har politik oppe at vende. De taler alle tre også med deres forældre om det.

“Jeg ser også debatterne,” siger Sofie, som bliver bakket op af Charlotte, der ligeledes ser debatterne i tv, når tiden er til det.

I øjeblikket arbejder eleverne intensivt med deres projekt, men når tiden har været til det i timerne, har der også været politisk debat i klassen.

“Det gør vi meget en gang i mellem, hvor vi kan bruge en time på det, isæ nu med Rasmus Paludan,” fortæller Charlotte.

Fredericia AVISEN sætter i den kommende tid fokus på både Europaparlamentsvalget og Folketingsvalget. Følg med løbende, hvor vi bringer interviews med de forskellige kandidater, interviews med elever fra de forskellige skoler i byen, interviews med almindelige borgere og meget andet.

https://www.billet.dk/order/tickets/13260481/lars-lilholt-band-buelows-kaserne-2019-07-06-19-30-00?