2. viceborgmester Ole Steen Hansen og formand for Fredericia Håndværkerforening, Michael Kristensen, sendte fredag busser afsted til DM i Skills.

I alt blev der sendt syv busser afsted, og det kunne lade sig gøre, da Fredericia Håndværkerforening overrakte en check på 25.000 kr., der dækkede udgifterne for busserne.

Ole Steen Hansen (Fredericia Kommune) og Michael Kristensen (Fredericia Håndværkerforening) med checken på 25.000. kr.
Foto: Patrick Andersen, Fredericia Avisen.

De to af busserne blev sendt afsted fra Kirstnebjergskolen afd. Haveplads, mens de resterende blev sendt afsted fra øvrige skoler.

Blandt de forventningsfulde elever var Alberte og Amalie fra 8.SA, der udtalte følgende om forventningerne:

“Jeg forventer, at vi bliver klogere på de enkelte uddannelser,” sagde Alberte og blev suppleret af Amalie:

“Det bliver sjovt at lave noget andet.”

Netop det at skal til DM i Skills, der afvikles i Messecentret Herning, kan være en inspirationskilde til valg af uddannelse.

“Det kan godt ske, at vi kan bruge det til noget. Jeg håber, at vi kan blive klogere,” fortæller Amalie.

“Jeg synes, at det lyder meget spændende med konditori, så det glæder jeg mig til at se,” udtaler Alberte.

Eleverne fra Kirstnebjergskolen, afd. Haveplads, blev sendt afsted i busser fra Egeskov Turistfart. Foto: Patrick Andersen, Fredericia Avisen.
Visual Reality og robotter

Nogen af eleverne fra Kirstnebjergskolen afd. Haveplads var også afsted torsdag. To af de elever var Marius og Lukas fra 8.NB, der fortalte følgende om oplevelsen:

“Man så rigtig meget Visual Reality, og det var meget spændende. Det var jeg ikke klar over ville være der. Der var også meget med robotter. Det var virkelig spændende, synes jeg,” siger Marius og fortsætter:

“Jeg spurgte lidt ind til nogen forskellige ting om hvad det er de lavede der, hvordan deres forløb er og hvor lang tid de skal studere.”

Begge elever fik meget ud af oplevelsen ved DM i Skills, og overvejer en erhvervsuddannelse.

Eleverne er klar til afgang. Foto: Patrick Andersen, Fredericia Avisen.

“Jeg var lidt fastlåst før vi tog afsted, men jeg fik noget at overveje. Jeg var fastlåst på HHX med global studies, og nu overvejer jeg så at tage en erhvervsuddannelse som mekaniker,” fortæller Marius inden Lukas slutter af med at sige:

“Inden jeg kom derhen ville jeg gerne på en erhvervsuddannelse, og det vil jeg stadigvæk, men jeg troede ikke det var så fordelt. Jeg troede det var mere samlet med, men jeg fik øjnene op for, at der er mange forskellige ting inden for erhvervsuddannelser.”