Kultur- og Idrætsudvalget i Fredericia Kommune havde i dag indkaldt til pressemøde vedrørende en række større anlægsinvesteringer i Madsbyparken og i Madsby Legepark. Her kunne udvalget løfte sløret for investeringer i en MTB-bane, legeplads til de 0-6-årige, nye forhold til dyrene og fokus på FNs Verdensmål.

Formand Susanne Bjerregaard Mørck, Karsten Byrgesen og Anette Hyre-Jensen fra Kultur- og Idrætsudvalget præsenterede sammen med Torleif Røberg fra Fredericia Cycle Club og Einer Kring (Normalt hoteldirektør hos Hotel Fredericia, men i dag som medlem af Madsbyrådet), samt Madsby Parkens Leder Kasper Findahl og Leder Kent Jensen, der kunne fortælle om de anlægsinvesteringerne, der finder sted de kommende måneder.

“Vi får tre cykelbaner i Fredericia. Grøn, rød og blå, og et sort i Hannerup Skov. Det er vigtig. Vi gør noget for borgerne, og vi kan se, at cykelsporten har været opadgående i mange år. Vi gør det i sammenhæng med naturen, så flere ting er kombineret. Vi lægger energi i. Det kommer til at koste 1,5 million. Den bliver tryg og sikker at køre på. Et nyt spor midt i Fredericia,” sagde byrådsmedlem Karsten Byrgesen og blev suppleret af Lederen af Madsby Parken, Kasper Findahl, der sagde:

“Sporet bliver 1,3 meter bredt, så det kan bruges af professionelle, men også familier. Med andre ord noget alle kan bruge. Sporet vil starte ved idrætscentret og kører rundt”

“Vi ser det som meget attraktivt de for lokale, men også for andre dele af landet, der kan komme – også turister, der benytter vores faciliter. Vi har arbejdet på dette projekt i et par år, det er glædeligt, at vi kan få noget, der kan promovere området. Der er for få i Fredericia, der kender det – så det håber jeg, at de kan komme ud at opleve nu,” sagde Hoteldirektør for Hotel Fredericia og medlem af Madsbyrådet, Einer Kring.

Tilfreds cykelklub

“Selvom det blæser, er koldt og regner, så er jeg varm indeni. Det er jo fantastisk. Vi ser det som et kæmpe løft til at komme videre med sporten. Det bliver fint til både MTB og Cross. Vi ser en stigende interesse for MTB, hvor vi har en stor tilgang. De unge mennesker vil gerne starte på MTB. Når vi har fem nye medlemmer, så kommer de fire, fordi de er interesseret i Mountainbikesport,” fortalte Formand Torleif Røberg blandt andet. Se hele interviewet med ham i filmen, og hør hvad han mener, at det betyder for den brede skare i befolkningen.

Karsten Byrgesen fortæller om betydningen af projektet.

Ny legeplads for de 0-6 årige ser dagens lys

“Der kommer en ny legeplads. Vi har legepladser til de større børn i Madsby, men nu får dem på 0-6 et lukket område med et eventyrfirma. Den 11. juni ved vi, hvem der skal lave projektet. Tanken er, at man roligt kan lukke sine børn ind. Søen bliver fyldt op. Tanken er, at forældrene kan slippe deres børn fri, og se på at de leger uden de store problemer. Derudover investerer vi i at udvide minigolfbanen fra 12 til 18 huller. Fredericia Kommune vil fra 2023 drive banen selv igen”, sagde Anette Hyre Jensen blandt andet.

“De helt små børn har brug for lidt mere til dem. Fedt, at det bliver eventyr- og dyretema. Fedt, at der kommer noget til de helt små. Der er sat en million af til projektet,” fortalte Udvalgsformand Susanne Bjerregaard Mørck og Kasper Findahl.

Nye og bedre forhold for dyrene – som gæsterne samtidig kan komme tættere på

“Grotten nedlægges, og der bliver bedre forhold til dyrene. Grotten har ikke gjort noget godt for området. Vi kan i stedet lave den om til fordel for dyreholdene,” sagde Anette Hyre Jensen.

“Vi kommer også til at lave et picnicområde, der sammen med de nye forhold kommer til at binde Madsby Parken og området meget mere sammen. Det bliver godt,” sagde Findahl. Se hele filmen og hør, hvilke dyr, der kommer i parken.

Affaldsprojekt og nye huse

“Vi vil gerne lære børn om affaldssortering. Derfor investerer vi i fem affaldsstationer, hvor man kan lære at sortere affald. På stationerne vil der være skraldespande til restaffald, plast, metal, glas og pap. Det vil sige, der vil komme noget billedsynlighed, fordi sådan kan man lære som helt lille, hvordan vi passer på vores miljø ved at sortere affald. Et spændende projekt, som børnehaver og skoler kan få noget god undervisning ud af,” sagde Susanne Bjerregaard Mørck.

“Projektet går godt i tråd med kommunens arbejde med FNs Verdensmål, hvorfor vi har satset på sådan et projekt, hvor også formidlingsperspektivet er taget med – også ved dyrene. Det handler om, at man lærer noget, når man kommer herud,” sagde Kasper Findahl.

“Hele Madsby Legepark bliver en helhed, hvor læring og sjov går hånd i hånd. Vi har også afsat penge til projektering af hus 1-3. De trænger til en kærlig hånd. Vi har også tænkt, at det kunne være en god mulighed for dagplejerne,” sagde Susanne Bjerregaard Mørck.

“Det er afsat 400.000 til kroner til at projektere det. Både til tegninger, men også til at se, hvordan man kan bruge det bedre og mere sammenhængende. Man skal drage nogle synergier ud af fasen nu,” sagde Kasper Findahl.

“Tanken er, at vi skal binde tingene sammen. Vi skal have en mulighed for at lave nogle større grupperinger end i dag. Vi har set på at renovere dem, men husene er simpelthen i for dårlig stand,” sluttede Kent Jensen.

Det var et stolt udvalg, der tog pressen med rundt i Parken og løftede sløret for de 7,5 millioner store anlægningsinvesteringer.

Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Claes Andersen
Claes Andersen
5 måneder siden

Skal der gøres noget nyttigt kan det også være at renovere den ene(ste) bænk mellem F’ernes klubhus og den historiske miniby. Gangbesværede der f.eks. ikke kan bruge Madsbytoget skal lede længe efter et sted at sidde i fald man har brug for et hvil. Så flere bænke på stien til Minibyen ville være en ret god upgrade af området