Torsdag blev der afholdt lokalfinale i Projekt Edision på IBC, hvor alle 7. klassers elever fra Erritsø Fællesskole, afd. Bygaden kæmpede mod hinanden for at komme i landsfinalen, der afholdes i MesseC. Fredericia AVISEN var til stede og talte med en af grupperne.

Projekt Edison er en sjov og lærerig opfinderkonkurrence for elever i 6. og 7. klasse, hvor eleverne gennemgår en innovativ læringsproces.

Projekt Edison er en landsdækkende opfinderkonkurrence for elever i 6. og 7. klasse. Under et længere forløb vil eleverne stifte bekendtskab med koncept- og produktudvikling i både teori og praksis. Målet er, at hver gruppe fremstiller et produkt, hvilket de senere skal fremvise på en større messe.

Lærer og Talentvejleder fra Erritsø Fællesskole, Christian Storm Tholberg, lyttede interesseret til alle projekterne. (Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN)

Formålet med Edison er at give eleverne muligheden for at deltage i en innovativ læringsproces tidligt i deres skoleforløb, og muligvis vække en interesse for entreprenørskab og iværksætteri. Undervisningen foregår tværfagligt, og eleverne får mulighed for at arbejde selvstændigt samt udfolde sig kreativt.

Elever, der deltager i Edison, skal arbejde under et bredt nationalt tema fastsat af Fonden for Entreprenørskab i samarbejde med en arbejdsgruppe fra de deltagende kommuner. I løbet af efteråret skal eleverne arbejde med produktudvikling, præsentationsteknik, visualisering og markedspotentiale som forberedelse til lokalfinalerne og til landsfinalen i november, hvor de skal fremvise deres endelige produkt for forældre, undervisere, og dommere.

En dommer igang med at bedømme en gruppe. (Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN)

I Fredericia Kommune deltog hele 7. årgang fra Erritsø Fællesskole i Projekt Edison. I hele uge 44 har alle 123 elever derfor arbejdet med projektet. Teamet har i år været “Værdifulde Fællesskaber”, hvor hver gruppe skulle udvikle en idé, koncept eller produkt, der kan styrke fællesskaber. Ved lokalfinalen skal alle grupper pitche deres idé. De blev bedømt af deres lærere og to 3.g-klasser.

Samarbejdet mellem IBC og Erritsø Fællesskole er vigtigt i forhold at støtte udviklingen af elevernes innovative og kreative kompetencer. Den rolle som 3.g’erne har som dommere var derfor vigtig og noget som 7. klasserne så frem til.

Josefine, Rosa og Umer med deres kat. (Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN)

En af grupperne bestod af Josefine, Rosa og Umer, der havde lavet et projekt kaldet “Pet Social”.

“Det er en kat, der virker som en levende dagbog som man kan tale med,” siger Josefine.

Hvordan har det været at arbejde med projektet?

“Det har været rigtig sjovt. Det har været anderledes end at have almindelige timer og meget mere spændende,” siger Rosa.

De mange elever fyldte godt i billedet på IBC torsdag formiddag. (Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN)

Kulminationen på arbejdet i uge 44 kom torsdag, hvor sal 2 på IBC var omdannet til et “pitchområde” for alle grupperne, som løbende fik besøg af dommerne.

“Det var lidt skræmmende i starten, når de kom på den måde, men det har været sjovt at fremlægge, fordi jeg elsker sådan noget,” siger Rosa og slutter af med at fortælle, at gruppen håber at være en af de tre, der skal repræsenterer Fredericia til landsfinalen i MesseC.

Se her flere billeder:

https://www.facebook.com/menyfredericia/

Skriv et svar