Mariann Broager er en af hverdagens helte, der gør en forskel for, at flere ældre kan være aktive på et hold i Idræt i dagtimerne. Selvom alderen siger 69 år er hun still going strong, og fortsætter så længe helbredet er til det.

Mariann er månedens idrætshistorie
 
Hos Idræt i dagtimerne er der mange tilbud, et af dem er bevæg dig glad, der er et hold, som er hver onsdag.
 
Forskellen på det hold og de andre er, at det er brugere fra Othello, der bliver transporteret ud til Fredericia Idrætscenter i en minibus, hvor to medarbejdere fra plejecentret er med som personale.
 
Efter en snak på Tony Brazils (Daglig leder af Idræt i dagtimerne, red.) kontor, kom vi til at tale om netop Mariann, der for nylig havde en sjov oplevelse med hendes onsdagshold, og vi hentede hende derfor op på kontoret til en samtale, hvor hun kunne fortælle mere om sit virke hos Idræt i Dagtimerne.
 
”Jeg har været frivillig i tre år, fordi jeg synes, at det er hyggeligt. Det er rart at gøre noget så længe, man har overskuddet til det. Man skal huske, at man selv kan komme i den anden situation, og så er det at gøre noget for andre, når man kan vigtigt,” siger Mariann og kommer ind på, hvad det giver hende at være frivillig:
 
”Der er mange positive oplevelser, og det skaber virkelig en glæde for mig at se, at deltagerne på holdet får rørt sig godt på den måde, og er glade sammen. Vi hygger os, både når vi er aktive, men også i tredje halvleg, som er ligeså vigtig,” siger hun.
 
Med nu tre år som frivillig, så kender Mariann efterhånden en del af medlemmerne hos Idræt i Dagtimerne.
 
”Det er dejligt, det gør det hele lidt mere personligt, når man kender hinanden på den måde,” siger Mariann.
 
Men det var faktisk lidt en tilfældighed, at Mariann opdagede, hvad Idræt i dagtimerne er.
 
”Jeg var frivillig i Kræftens Bekæmpelse, og de havde et arrangement om ugen herude, og jeg vidste derfor, at de godt kunne bruge en ekstra hånd,” siger Mariann.
 
At det netop blev ”Bevæg dig glad”-holdet, som Mariann blev tilknyttet som frivillig, hænger sammen med hendes erhvervsmæssige baggrund.
 
”Jeg har arbejdet i hjemmeplejen og har haft med demente at gøre. Det har jeg kunne tage med herud, og det er sjovt, at man kan kombinere sit tidligere erhverv med at være frivillig her,” forklarer hun.
Med sit virke som frivillig oplever Mariann flere ”guldstunde”, og det er det, der holder hende kørende.
 
”Det er det fantastiske ved at være her, og det er grunden til jeg fortsætter. Det giver så mange oplevelser, som jeg ikke vil undvære,” siger Mariann.
 
Mariann har fortalt, at der er særlige oplevelser tit, og for nogen tid siden var der en speciel oplevelse, som skiller sig ud.
 
 
”Der kommer syv fra Othello hver onsdag, og det er forskelligt, hvem der kommer, fordi der er mange på venteliste til at komme herud. En af gangene kom der en dame, der ikke kunne kravle af sted, men vi fik overtalt hende til at komme og se hvad vi skulle. Vi sagde, at hun ikke behøvede at deltage i sang eller stolegymnastik. Vi fik jakken af hende, og da vi begyndte at synge, så kunne hun pludselig synge med. Da vi kom til gymnastikken, skete det samme, og så glemte hun, hvad hun ikke kunne. Hun førte bare an, da hun har dyrket idræt i mange år og viste, at hun stadig godt kunne. Hun var en helt anden person, da hun gik, og det gav mig en super dag,” siger Mariann og fortsætter:
 
”Da vi var færdige skete der det, at vi faktisk ikke kunne finde hende. Vi gik derfor rundt og ledte efter hende. Det viste sig, at hun var gået på wc og var gået tilbage til rummet, hvor vi var, fordi hun troede, vi stadig var. Hun gik altså fra slet ikke at kunne noget til at kunne gå på wc helt selv. Det var helt vildt.”
 
Hvad betyder det for dig at få sådan en oplevelse?
 
”Det er med til at give hele dagen et pust. Man bliver simpelthen så glad, og det sker faktisk hver onsdag, fordi man bliver spredt med glæde af deltagerne,” forklarer Mariann og fortsætter:
 
”Det er også sket andre gange, at nogen slet ikke kan noget, når de kommer, men når de først kommer i gang kan de en hel masse. Efterfølgende sætter vi os ned og hygger os i ”tredje halvleg”. Vi får en kop kaffe, og så sidder vi og snakker og får gode historier. Det er tit, at vi ender med at sidde og snakke om det gamle Fredericia, da det er noget de kender til.”
 
Hvad får man ud af at deltage i ”Bevæg dig glad”?
 
”Man får bevæget sig, og man bliver glad af det og man får et sammenhold. Brugerne kommer fra Othello, og de får en udflugt ud af det og rørt sig,” siger Mariann og kommer ind på, hvor meget ind under huden hun kommer på deltagerne:
 
”Man lærer dem at kende, og du ved hvad de har lavet tidligere. Så du ved hvilke knapper du skal trykke på i forskellige situationer.”
 
Hvor længe fortsætter du som frivillig?
 
”Jeg kan simpelthen ikke sætte tid på, da det er svært at sige. Jeg vil blive ved så længe helbredet kan holde til det, for det er virkelig sjovt og dejligt at komme her,” slutter 69-årig Mariann, der er still going strong og vil fortsætte med at give en hånd med så længe som det er muligt.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer