Tirsdag morgen blev 2018-udgaven af Innocamp skudt i gang i Fredericia Idrætscenter i hal 5 og 6, hvor 600 elever tirsdag, onsdag og torsdag har tre dage i innovationens tegn, hvor de er blevet stillet opgaver af seks forskellige virksomheder.

De 600 elever kommer fra Fredericia Gymnasium, HTX, HHX, Erritsø Fællesskole, Fjordbakkeskolen, Ullerup Bæk Skolen og Kirstinebjergskolen.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Til at stille dette års udfordringer var der opgaver fra følgende:

 • Fredericia Kommune (sundhed):
  Hvodan får vi nedsat antallet af unge rygere i Fredericia?
 • Fredericia Kommune (genbrug):
  Find på et navn til kommunens fremtidige genbrugscenter/plads. Pladsen skal være et multifunktionelt sted, hvor familier og unge mødes. Hvad skal der til, for at man vil komme på pladsen? Hvilke aktiviteter kan man lave og hvordan skal det grønne område indrettes for at unge mennesker vil bruge det?
 • Electrolux:
  Find på et bæredygtigt projekt (evt. flere produkter i ét), som er egnet til Container Living. Målgruppen skal være 17-30 årig studerende.
 • Festmesteren
  Hvordan skaber vi en større interesse for at leje i stedet for at eje ved festlige lejligheder – og dermed skabe interesse for at bruge Festmesteren.
 • Brandt Revision og Rådgivning A/S
  Hvordan kan Brandt Revision gøre det lettere at starte egen virksomhed?
 • Jutlander Bank
  Hvad skal fremtidens Jutlander Bank kunne?
 • Madsby Legepark
  Skab jeres vision af legeparken anno 2025, så det bliver attraktivt for unge mellem 14 og 18 år.
Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Til at skyde dette års Innocamp gang var Borgmester Jacob Bjerregaard til stede, og han sagde blandt andet følgende:

“Hvis vi kigger ti år frem, så er vi i gang med at klæde jer på til arbejdslivet. I kommer til at få et andet arbejdsliv end det jeres forældre har, da det går ufatteligt hurtigt, og der er muligheder, som I skal gribe. Derfor gør det her arrangement mig stolt. Hvis vi skal have en fremtid, skal vi være foran og ikke læne os tilbage, og tro, at det kommer af sig selv. Vi skal have en god udannelsessektor, hvor vi tror på fremtiden, og jeg er derfor stolt over at åbne dette års Innocamp,” sagde Bjerregaard.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Efter indledende sociale øvelser i grupperne, som eleverne blev delt op i, var det tid til at starte på deres opgave. Fra klokken 10-12 skulle eleverne arbejde med idégenering, men efterfølgende venter der en overraskelse, da eleverne i busser bliver eskorteret ud til den virksomhed, som deres opgave omhandler. Onsdag står på den på brainstorm, logo, slogan og prototyping, mens det hele kulminerer med fremvisning og finale torsdag.

Om Innocamp:

Som et alternativ til normal brobygning i skolesystemet, blev ideen om at skabe en særlig innovationscamp født tilbage i 2010. Det førte til skabelsen af InnoCamp, som blev afviklet for første gang dette år. Ideen var, at en række virksomheder skulle stille konkrete opgaver/problemstillinger, som elever skulle bruge tre skoledage på at løse i særlige teams.

Elever fra 8. årgang skulle arbejde sammen med elever fra ungdomsuddannelserne. Det betyder, at ungdomsuddannelserne kan spille deres kompetencer op mod hinanden og samtidig give grobund for en god, relevant og nærværende brobygning mellem grundskolen og ungdomsuddannelserne.

Efter at have haft stor succes med gennemførelsen af InnoCamp hvert eneste år siden 2010, er vi nu igen klar til at invitere alle 8. klasser fra Fredericia Kommunes folkeskoler samt studerende fra ungdomsuddannelserne til årets InnoCamp.

https://www.facebook.com/heinybags/
Annonce