Fredericia AVISEN var på pletten fredag aften i Tøjhuset – man fristes næsten til at sige: Endelig en koncert med ren hiphop! Det blev en aften med tunge beats, scratch og masser af energi.

På plakaten så alt ud til at blive en perfekt aften, jeg havde ærlig talt regnet med, at der ville være udsolgt, det er nok også eneste minus ved denne aften, at der ikke var fyldt med mennesker. I bedste hiphopstil var der en dj som spillede folk varme, inden koncerten og i pauserne for at holde stemningen kørende.

Dj FMD’s våben er hans hurtige hænder, hvilket vi også fik flere demonstrationer på i Tøjhuset. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Aftenens Dj var Dj FMD fra 8000 Aarhus C – i hiphopkredse en legendarisk Dj som har stået bag mange mc’er, samt været producer, der har leveret mange beats til rappere. Han var enorm stilbevidst og sørgede for den helt rigtige stemning, inden første act kunne komme på scenen i Tøjhuset.

Dj KlørFem holder beatsne kørende for Thomas T. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Thomas T

Thomas T er højaktuel med et længe ventet album som har den antijantelovstitel, “Fuck jer, jeg rapper bedre”. Tidligere i bandet Bumsestilen, dannede han par med Thomas “Busse” Bækdal og de var kendt for ægte 90’er punchlinerap med energi og charme.

Busse bakker hans makker Thomas T op. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Thomas T solo er noget nyt, men han havde taget Busse med som backuprapper, hvilket var et godt og sikkert træk. Bag pladespillerne havde de Dj KlørFem som sikkert og oldschool sørgede for, at rapperne kunne forholde sig til publikum og beatet.

Thomas T er iskold på mikrofonen. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Faktisk spillede Thomas T længere, end jeg havde forventet og han var i topform. Hans acapella stykker mellem numrene gav et godt afbræk i tempoet og hvis man var i tvivl, om det var for langt, så skulle man se publikum, da nummeret der kom fra det nye album, “Op med Hænderne”, blev spillet til slut.

Det gamle makkerpar i fuld effekt. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Det var en opvarningsact som var langt over middel og en længde som et hovedact. Jeg håber, at flere spillesteder, som Tøjhuset får øjnene op for Esbjergs oldtimer, Thomas T.

Looptroop Rockers

På scenen var et stort banner. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

På scenen var et stort banner og ærligt talt havde jeg ikke de store forventninger, når store hiphopnavne kommer tilbage. Det er ni år siden, at det svenske band, Looptroop Rockers har udgivet noget musik, og i mellemtiden har en af de tre frontrappere, “Promoe”, bevæget sig langt ud fra gruppens koncept.

Promoe til højre var tilbage som vi kender ham fra Looptroop. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Det var en sand energiudladning fra start – tre rappere kan altså noget, når det fungerer. I ens røde dragter fra top til tå og med en spilleglæde sjældent set lagde de sikkert de 100 glade koncertgæster ned.

Dj Supreme på trommerne. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Deres Dj blandede de samplede beats med rigtig trommefeeling, effekter og generel bare god stil. På grund af det svage fremmøde følte man, at Looptroop spillede kun for en selv, det var en ægte følelse, fordi Looptroop spillede, som om de var på Orange på Roskilde Festival. DJ Supreme var her og der og allevegne på bagsiden af scenen, foran var der seriøs mulighed for en omgang kludremutter med mikrofonkablerne, hvis de ikke var trådløse.

Gang i de få der var mødt op. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Det føltes som om, at Looptroop Rockers havde siddet i Sverige og ventet på et opkald fra Tøjhuset, fordi de leverede en vaskeægte uforglemmelig oplevelse i de gamle gemakker i bunden af Gothersgade.

Der arbejdes på scenen. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Looptroop Rockers var alle pengene værd, og igen endnu en verdensklasse oplevelse med for få mennesker. Jeg giver Looptroop Rockers 6 stjerner, måske synes du det er unfair, men jeg ved, hvor svært det er at lade som om huset er fyldt, det var ikke et problem, der gjaldt Dj Supreme, Cosmic, Embee og Promoe.

Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Jeg vil til sidst komme med en opfordring, det er ikke første gange, jeg oplever koncerter på Tøjhuset, hvor kvaliteten af musikken ikke afspejler fremmødet, for pokker, tag nu chancen lidt oftere og mød frem og få en oplevelse.

Mere hiphop til fæstningsbyen, det var en kanon aften.

https://www.billet.dk/order/tickets/13261438/tyrolerfest-i-fredericia-2019-eksercerhuset-2019-11-02-17-00-00?