Fredag blev Coding Class afsluttet på Fjordbakkeskolen i Skærbæk, hvor 6. klasserne var med i projektet.

Fredericia Kommune har i samarbejde med IT-branchen givet en digital indsprøjtning i seks 6. klasser. Eleverne er blevet undervist i kodning af Coding Pirates, som er tilknyttet projektet Coding Class.

“Det er rigtig spændende at være med til, og en rigtig fed arbejdsdag for mig personligt. Lige præcis med Fredericia og Fjordbakkeskolen har det kørt på skinner, det har været som blommen i et æg,” siger Martin, der underviser i Coding Class, til Fredericia Avisen og kommer ind på projektet:

Coding Class Fjordbakkeskolen
Selvom det har været hårdt at være at lære programmeringssprog, har eleverne på Fjordbakkeskolen taget godt imod det og nydt projektet. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia Avisen

“Eleverne har fire dage sammen med mig, hvor jeg kommer ud og på første dag laver nogle øvelser så vi har det samme grundlag for at gå i gang på anden, tredje og fjerdedagen. Der går vi så i gang med at lave børnenes egne spil. Jeg har så valgt at lave et overordnet emne, som i dette tilfælde er Nordisk Mytologi, hvilket gør, at vi har en rød tråd,” fortæller Martin og fortsætter:

Coding Class Fjordbakkeskolen
Martin hjalp undervejs eleverne. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia Avisen

“Det startede som et pilotprojekt sidste år, hvor der var 15 skoler i hele Danmark tilmeldt, og i år er det andet år, hvor det kører og nu er der 150 med, så det er en markant stigning.”

Coding Class har været fedt
Coding Class Fjordbakkeskolen
Freja og Alberte tog Coding Class i stiv arm. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia Avisen

Programmering og IT opfattes normalt som drengeting, men de to piger, Freja og Alberte, har taget skeen i den anden hånd og også givet den en skalle og vist, at piger godt kan være med på den front.

“Det var svært i starten, men jeg synes man vender sig hurtigt til det at “snakke” sproget,” siger Freja og bliver suppleret af Alberte:

Coding Class Fjordbakkeskolen
Logoet til af spillene, der blev programmeret Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia Avisen

“Ja, det har været spændende. Det kunne være fedt, hvis vi har det én gang om ugen i skolen,” fortæller Alberte.

En anden elev, Sebastian, er helt pjattet med programmering. Han bruger en del af fritiden på det, og har nu haft det på skoleskemaet.

“Det har været rigtig interessant. Jeg har altid håbet på, at jeg fik noget a la det her, og at det så skete nu med sådan et lille projekt som det her, er rigtig fedt,” fortæller han og kommer ind på det at programmere et spil:

“Det er rigtig fedt, og man kan selv bestemme hvordan det skal være. Der er ikke nogen grænser,” fortæller Sebatian, som man virkelig kan mærke brænder for programmering.

Resultatet af Coding Class-projektet blev vist frem for Bankdata, der efterfølgende gav feedback på klassernes resultater.