Selvom 5. – 6. julidagene ikke er som de plejer, og der ikke er noget officielt program, holdt 6. Juli Garden deres tradition ved lige at ved at gå deres sædvanlige rute.

Både den 5. juli og i dag har der været et program, der er lavet i samarbejde mellem Fredericia Kommune og 6. Juli Komiteen, som afholdt aktivteterne omkring blomster- og kranselægning samt flaget over Prinsens Port og på Landssoldatpladsen, der blev nedhalet søndag aften og hejst igen mandag klokken 08:00.

Mandag middag kom der pludselig liv i Fredericias gader og stræder. 6. Juli Garden gik deres sædvanlige march, hvor de lagde en krans ved Krigergraven og på Landsoldatspladsen, og marcherede efterfølgende via Vendersgade, Jyllandsgade og Norgesgade marcherede ud på Prangervej og videre ned til deres klublokale, der ligger overfor brandstationen.

6. Juli Garden fik fredericianerne ud på gaden. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Undervejs kunne de 30 garder, især i centrum af byen, opleve folk strømmede til og skabte en god stemning undervejs i marchen, som blev holdt ved lige trods Corona.

“Vi synes, at 6. juli skulle markeres fra vores side. Vi vidste, at der var kranselægning igår, og så mente vi, at vi kunne markere os i år, som vi plejer. Vi gjorde som vi plejer og lavede marchen, hvor vi havde kranselægning ved Krigergraven og ved Landsoldaten. Som en afslutning på en mærkværdig forårssæson markerede vi 6. juli,” siger formand for 6. Juli Garden, Peter Vind Larsen, til Fredericia AVISEN.

6. Juli Garden marcherende igennem Gothersgade. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Hvordan fik I det sat i stand?

“Vi havde talt lidt med komiteen om det og sikrede os, at det var koordineret med dem så de sørgede for noget igår og vi gjorde det i dag. Så har det været et spørgsmål om at sige det til de unge menensker,  at vi har chancen for at vise, at vi er her. Det var for os selv og for at vise byen, at vi stadig er her og vi er kommet igennem Coranen,” siger Peter Vind Larsen.

Hvor meget glæder I jer til næste år, hvor man forhåbentligt kan fejre 5.-6. julidagene som man plejer?

“Det glæder vi os til. Forhåbentligt er det med et stort optog som det plejer at være, men jeg er glad for, at vi havde muligheden for at markere det i dag,” slutter Peter Vind Larsen.

6. Juli Garden skabte liv og glade dage. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Efter endt march i dag sluttede 6. Juli Garden af med frokost og fik en fotobog fra gardens jubilæumsår i 2019.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer