I denne weekend sætter ekstremsportsmanden Mads Fabricius kursen mod Gran Canaria – ikke for at slikke sol og drikke Margaritas, men for at gøre klar til en temmelig usædvanlig maritim færd.
Med start den 7. november skal han nemlig sammen med en håndfuld englændere tilbringe en god måneds tid med at krydse Atlanterhavet – i robåd.

Den bedrift fortæller han meget mere om, når han gæster Fredericia Boat Show og fra bådudstillingens store scene beretter om sit usædvanlige liv og virke.

En god del af foredraget kommer til at handle om den 29-åriges projekt ”Biking the Atlantic”. For selv om roturen over dammen for de fleste lyder så rigeligt udfordrende, så er den faktisk blot ”opvarmning” og forberedelse til den virkelige test: Nemlig at cykle over Atlanten – mutters alene i de mellem 60 og 100 dage, strabadserne forventes at vare.

(Foto: PR )
Turen skal foregå i en 30 fods specialbygget vandcykel, som udstilles på Boat Show. Det er en trimaran, som kan klare de barske forhold og op til 25 meter høje bølger på Atlanterhavet. Vandcyklen, ved navn ”WiTHiN”, drives udelukkende af Mads Fabricius’ pedalkraft, som via udveksling trækker en tobladet skrue. Tophastighed: 2,5 knob.

– Jeg glæder mig meget til at fortælle om projektet på Boat Show, hvor publikum givetvis vil forstå og anerkende de maritime forhold og udfordringer på turen. Og hvis jeg kan kapre en sponsor i samme ombæring, så gør det bestemt ikke noget, siger eventyreren med et smil.

Mads Fabricius’ fascination af ekstreme udfordringer har rod i hans tidlige ungdom, hvor han led slemt af skizofreni. Det lykkedes ham at finde vej ud af sygdommen ved hjælp af hård træning, og siden har ekstremsport hjulpet ham med at holde en positiv kurs i tilværelsen.

Fredericia Boat Show finder sted den 27. februar-1. marts og 5.-8. marts 2015. Se mere på www.boatshow.dk.