Trådene samles i disse måneder på Den Kreative Skole, hvor 500 elever, 38 undervisere og hele administrationen arbejder på at alle enderne mødes i skolens store fællesprojekt, forestillingen, ”Vi kan bygge en by”, som opføres i Hal 5 og 6 i FIC.

I den første uge i april samles de medvirkende til prøver fra mandag til torsdag, hvorefter de spiller en skoleforestilling fredag den 5. april, og to forestillinger for familierne og andre interesserede lørdag den 6. april.

”Værket har tekster af Eva Chortsen og musik af Jakob Høgsbro, der også dirigerer opførelserne. Værket handler om Fredericias værdier og historie, og vi håber de 51 minutter forestillingen varer, giver publikum en oplevelse ud over det sædvanlige” fortæller en spændt skoleleder Arne Gaardsted Jørgensen.

Skoleforestilling og 8 busser

Men inden de når så langt, afvikles en stribe prøver på Den Kreative Skole. Alle skolens kunstarter har både gruppeprøver og enkelte fællesprøver, hvor de forbereder sig til forestillingen. Siden november har grupperne været samlet, og det er et puslespil i sig selv at få alle de praktiske ender til at mødes.

” Alene til skoleforestillingen har vi været i kontakt med 38 skoler for at bede eleverne fri, ” fortæller souschef Lone Godskesen.  ”Vi har heldigvis mødt stor opbakning fra skolerne, som vi inviterede til skoleforestillingen i sidste uge. De fleste medvirkende elever køres tilbage til deres skoler efter skoleforestillingen, så der bliver brug for i hvert fald 8 busser. Det er lidt vildt” siger souschefen.

Fra idé til virkelighed

Ideen til en forestilling for hele skolen opstod på et lærermøde på Den Kreative Skole i januar 2017, hvor koordinator og underviser i dans, Sara Lindhardt, fremlagde sine tanker. ”Jeg lagde mærke til, at mange elever på skolen ikke har fornemmelse af de mange andre kunstformer, fortæller Sara Lindhardt, ”Hvis man for eksempel går til musikalsk forskole i Taulov, så mærker man ikke, at man er elev på en skole, som også tilbyder undervisning i mange instrumenter, garde, drama, billedkunst, dans og musical. Eller at Den Kreative Skole rummer elever i så mange aldre”, slutter Sara Lindhardt.

Fællesskab og samlet indsats

”Det er første gang Den Kreative Skole producerer en forestilling som involverer ”hele” skolen. Vi havde håbet op mod 400 deltagende elever. Derfor er vi meget glade for elevernes og forældrenes opbakningen om projektet, så vi lander på omkring 500 elever, ” fortæller Arne Gaardsted Jørgensen. ”Orkesteret bliver på ca. 240 musikere samt 60 korsangere, og deltagerne er i alderen 4 -24 år. Derfor bliver der lavet særlige prøveplaner for øvedagene, så de yngste ikke bliver for trætte”, siger skolelederen.

”Vi har fulgt arbejdet med udviklingen af forestillingen i kulturudvalget, og jeg har længe glædet mig til at opleve forestillingen i FIC til april”, udtaler formanden for Kultur og Idrætsudvalget, Lars Ejby Pedersen. ”Det er et stort projekt, og en flot idé, at lave en samlende forestilling som ”Vi kan bygge en by”, der oven i købet tager sit udgangspunkt i vores bys værdier og historie. Jeg er sikker på at de medvirkende får en stor oplevelse med i deres kulturelle bagage”, slutter kulturudvalgsformanden.

Frivillige hjælpere og kufferter søges

Den Kreative Skole søger i disse uger efter frivillige hjælpere til tage imod eleverne i FIC, og se efter de yngste i pauserne. Flere har allerede meldt sig, fortæller souschef, Lone Godskesen, ”men vi kan godt bruge flere endnu, og interesserede kan henvende sig til skolen på mail: dks@fredericia.dk,” slutter Lone Godskesen.

”Der skal bruges mange kufferter i forestillingen, og skolen efterlyser både ældre som nyere kufferter. Så hvis nogle har en eller flere kufferter, vil vi blive glade, hvis man har lyst til at forære den til Den Kreative Skole i Kongensgade 111”, slutter Arne Gaardsted Jørgensen.

https://www.laterrazza.dk/
Klik på annoncen og se mere