Nytårsdag markeres i Trinitatis Kirke, Fredericia at kirkens organist Niels Erik Aggesen kan fejre 50 år på orgelbænken. Han begyndte allerede som 14 årig at spille orgel i sit hjemsogn Maugstrup i Sønderjylland og tre år senere tillige i Jegerup og Vojens. 

Efter en årrække ved Mølholm Kirke i Vejle kom han i 1992 til Trinitatis Kirke, Fredericia. Her har han sat sit præg på korarbejde og musikliv ved kirken og i byen og oprettede hurtigt her et pigekor, som han nu gennem 28 år har ledet, og som nu er udbygget med børne- og juniorkor.

Har man mødt og ikke mindst hørt Niels Erik Aggesens virtuose evner på et kirkeorgel, er der ikke tvivl om at han er et musisk menneske udover det sædvanlige. Musikken har da også været en væsentlig og uundværlig del af hele hans liv, lige siden han som otte-årig fik sine første klavertimer.  Han fortæller selv, at han som konfirmand blev bjergtaget af den musik, som et kirkeorgel var i stand til at frembringe. Det var et helt nyt musikunivers, som åbnede sig og senere førte til studierne på Musikkonservatoriet i Århus, der blev afsluttet med en kirkemusikalsk diplomeksamen i 1981. Samme år blev han optaget i konservatoriets solistklasse og fik sin solistklassedebut i København i 1984 og har siden varetaget arbejdet som organist i de tre stillinger han har haft. Han lægger vægt på at få de klassiske traditioner videreført og værdsat i vores samtid. Og på at lade den enkelte tjenestes særpræg afspejles i musik og salmer. Han er desuden mangeårig lærer i orgelspil ved Kirkemusikskolen i Løgumkloster. 

Ved en reception markeres i forlængelse af gudstjenesten nytårsdag det sjældne jubilæum i Trinitatis Kirke Fredericia.

https://www.billet.dk/dizzy-mizz-lizzy#tour
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer