Ullerup Bæk Skolen gentog sidste års succes og afholdt igen idrætsfestival for alle elever på 5.- og 6. årgang. Idrætsfestivallen fandt fredag fra klokken 09:30 og varede frem til klokken 13:30 i Fredericia Idrætscenter.

Ullerup Bæk Skolen er en idrætsskole, og derfor har idræt en central placering på skoleskemaet. Skolen vil gerne være med til at sikre, at flere fredericianske børn kommer i et foreningstilbud.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Fredericianske idrætsforeninger viser deres idrætsgrene frem

På idrætsfestivallen skulle alle elever igennem tre blokke med tre forskellige idrætsgrene. De tre forskellige blokke var planlagt og tilrettelagt af 13 idrætsforeninger fra Fredericia.

Kultur & Idræt havde inviteret idrætsforeninger fra Fredericia til at stå for idrætten, fordi de er eksperterne og har viden om idrætsgrenene. Den viden er interessant for skolerne, og vil samtidig være med til at styrke samarbejdet mellem skoler og foreninger. 

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Idrætsgrenene på idrætsfestivallen bestod af bordtennis, fægtning, judo, orienterinsløb, BMX, kegler, badminton, bueskydning, fodbold, skoleskak, skydning, rugby, svømning og bowling.

Som noget nyt deltog Frederiksodde Skolen og STU (Særlig Tilrettelagt Undervisning) også i årets idrætsfestival. Det sker i forbindelse med Fredericia Kommunes samarbejde med DGI og Parasport Danmark i projektet “Bevæge dig for livet – Parasport og idræt for sindet”.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Parasport Danmark viste flaget

I forbindelse med arrangementet talte Fredericia AVISEN med Zenta Kirstejn Johansen, der er konsulent hos Parasport Danmark, og som har Fredericia som en af hendes kommune. Hun fortalte om hvad Parasport Danmark får ud af at deltage i sådan et arrangement.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

“Det er en del netværk i det med at gøre opmærksom på os selv og så fortælle skolerne og foreninger om hvad de kan bruge parasport til,” siger Zenta og kommer ind på det almene kendskab til Parasport Danmark:

“Jeg tror, at hvis du spørger den menige borger, ved de ikke hvad det er, men de ved godt hvad handicapidræt er. Vi vil gerne udbrede kendskabet til Parasport Danmark, og der er ingen tvivl om jo mere, at vi bliver eksponeret, jo mere kendskab kommer der.”

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Hvordan er det at se sådan et arrangement her?

“Det er fantastisk fedt at se, fordi det er almindelige børn, der bliver blandet med dem med dem, som har særlige behov,” forklarer Zenta.

Gentagelse venter

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Idrætskonsulent for Fredericia Kommune, Kristoffer Riddersholm, er en af tovholdene på arrangementet, og han var glad for at se de aktive elever.

“Det er superfedt, og glædeligt, at der er gang i den på den måde. Jeg synes, at alle eleverne er klar og parate og møder idrætsgrene de ikke er vant til at møde med et smil på læben,” siger Kristoffer og kommer ind på, hvad det betyder, at det netop er nichesporten, som vises frem:

“Der er alt lige fra bordtennis, skak og orienteringsløb. Det er alle idrætsgrene, som man ved er der, men man ikke dyrker. De er alle sjove at dyrke, når man først kommer i gang. Sidste år havde vi også håndbold med, og i år er fodbold med, så vi favner bredt, selvom vi fokuserer på nichesporten.”

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Det er andet år i træk, at idrætsfestivalen afholdes og det er bestemt ikke sidste gang.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

“Vi gentager det, og forhåbentligt har vi flere med næste år. Det vil betyde, at vi kan få flere skoler med, men det kræver også flere frivillige,” slutter Kristoffer Ridderholm.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN
https://www.facebook.com/events/caf%C3%A9-razz-middelfart/foredrag-morten-spiegelhauer-bag-om-operation-x-cafe-razz/1763579550454511/