5. årgang på Fjordbakkeskolen i Taulov arbejder i den her uge tværfagligt med børnekonventionen under mottoet “Børn hjælper børn”. I den forbindelse løb de onsdag Moveathon-løb, hvor der blev samlet penge ind til UNICEF.

Onsdag klokken 08:30 startede 5.A med at løbe på atletikbanen, og de var heldige med vejret. Solen gjorde, at det var en behagelig temperatur i morgensolen. Det var hverken for varmt eller for koldt, og den fik derfor gas i alle de 45 minutter, der skulle løbes.

Eleverne havde selv skaffet sponsorer, der skulle give enten et fast beløb eller et beløb pr. omgang der blev løbet. Man kunne derfor tydeligt mærke engagementet fra de ivrige elever, der gik højt op i at få løbet så meget som muligt og undervejs holdt styr på det. 

5.A er en aktiv klasse. Jeanne fortæller, at en del af dem går til sport og især fodbold er populært, men der er også elever, der går til ridning, orienteringsløb og andre ting. (Foto: AVISEN)

En omgang på atletikbanen er 250 meter og derfor gik eleverne særligt op i, når de ramte fire otte osv., da de så havde et lige kilometerantal.  En af eleverne gik højt op i, at nå op på 30 omgange,

»Jeg har løbet fem kilometer, men jeg skal op på 30 omgange,« udbrød hun. Og målet blev nået. I sidste øjeblik fik hun løbet sig igennem og var klar til fællesbilledet til sidst.

Det hele blev styret af læreren Jeanne Schmidt Pedersen, der efter hver omgang gav eleverne en tændstik, som de skulle sætte ned i et “pindsvin”, som de skulle forme senere på dagen. Undervejs kom Jeanne med opmuntrende tilråb, der fik eleverne til at konkurrere. Det kombineret med en SoundBoks, der sørgede for motivationsmusik i baggrunden, gjorde, at den fik en ekstra skalle og der blev løbet for at samle så mange penge som muligt ind til UNICEF.

Slutteligt var det tid til et fællesbillede, hvor der blev holdt den fornødne afstand. (Foto: AVISEN)

I alt 5.A 9.184 kr. sammen og 5.B nåede op på 11.002 kr., hvilket giver et samlet beløb på 20.186 kr.

Om UNICEF:

UNICEF er dén organisation, som alle verdens lande har sat i spidsen for at sørge for, at børn overlever og klarer sig i livet. Først og fremmest hjælper vi de mest udsatte børn, men ikke kun dem. UNICEF arbejder for alle verdens børn. Rammen er FN’s Børnekonvention, og hele indsatsen er afhængig af frivillige bidrag. UNICEF er børnenes stemme på regeringskontorerne, deres hjælpende hånd uanset, hvor de bor og deres livreddende nødhjælpsleverandør under de værste krige og katastrofer.

Se her flere billeder:

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer