Fra morgenstuden af var Fredericia klædt i rød-hvide farver og Dannebrog. Mange valgte til lejligheden at iklæde sig de røde-hvide farver. Der var mange af de mennesker, som Fredericia AVISEN mødte på gaden, der var meget kede af, at der i år hverken ville være kanoner, bål, fakler eller fyrværkeri. Alle forstod dog forbudet til fulde, og glædede sig trods alt til en god aften i Fredericia.

Pandekagerne i Kirkestræde var populære.
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Vi lagde ud med at besøge soldaterlejren på Prinsessens Bastion, inden vi gik en tur rundt i byen. Læs den historie her: og se de mange billeder fra Det Grønne Rum, hvor massevis af børn hyggede sig.

Der var også fyldt godt op på byens cafeer i løbet af dagen, og der blev plads til at tale om alt fra VM-fodbold, Tour De France til sommerferie. Også byens boghandlere havde mange besøgende, da vi kiggede forbi; det er nu sommerens bog skal vælges.

5-6. juli Fredericia 2018. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Da klokken nærmede sig 19.00 var vi på Landssoldatpladsen, hvor der blev spillet smukt musik fra Flyverhjemmeværnets Musikkorps. Løbende kom flere og flere til, og der blev danset og klatret på kanonerne af fæstningsbyens små poder.

5-6.juli Fredericia 2018. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

I Kirkestræde, så vi hverdagsglimt fra tiden
omkring udfaldet, men dagens mest populære indslag var fårene og ponyen, stemningen fejlede ikke noget.

5-6.juli Fredericia 2018. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Byens butikker havde mest at lave først på dagen, og var noget tomme hen mod aftenen, men der var plads til vink, smil og hilsner, da vi besøgte butikkerne.

6. julijazzen hoppede løs på brostene ved Tøjhuset til stor glæde for de jazzglade fredericianere. Og højtalere på den anden side af Tøjhuset gjorde, at den nye gastronomiske streetfood Urbania kunne lytte med.

Da klokken nærmede sig 22.00 var vi retur på Landssoldatpladsen, hvor fakkeloptaget skulle starte. Det var dog som vi har skrevet med knæklys i år.

Fredericia AVISEN sluttede aftenen med en tale af byens æresgæst, projektdirektør Thomas Nagy, Novo Nordisk Foundation.