Den nationale Naturvidenskabsfestival i uge 39 sætter i år fokus på grundlaget for alt liv på Jorden – vand. I Fredericia Kommune hopper de ældste børnehavebørn i waders og går på opdagelse i vandets dyreliv. Målet er at give børnene smag for naturvidenskab. 

5-årige børn fra børnehaver rundt om i Fredericia Kommune tager i uge 39 de naturvidenskabelige dykkerbriller på for at blive klogere på livet i søer og hav.

Børnene skal på stranden og stryge rejer, som de bagefter koger, studerer og smager på, og de skal undersøge dyr og mikroorganismer i sø og hav med vandkikkerter. Lokale lystfiskere skal lære dem at fiske – og ikke mindst at rense, stege og spise fisken, mens de bliver klogere på dens anatomi.

Formålet med arrangementet er at styrke de 5-årige børns nysgerrighed med forskellige aktiviteter i vand og give dem viden om de forskellige dyr og organismer, der lever i søer og hav.

Over hele Danmark dykker mere end 150.000 børn og unge fra grundskoler og ungdomsuddannelser ned i det våde elements mysterier, når de i slutningen af september bruger alt fra to timer til en hel uge på ny, anderledes og eksperimenterende naturvidenskab. Temaet for Naturvidenskabsfestival 2019 er ”Vandets hemmeligheder”.

Natur- og bevægelsesinstitutionen Voldly i Fredericia Kommune har til projektet søgt om og fået bevilget penge til indkøb af waders og redningsveste samt til indkøb af akvarier, mikroskoper, spande, kikkerter, strygenet, fiskenet og -stænger. Projektet har fået i alt 15.000 kr. til indkøbene. Beløbet kommer fra Naturvidenskabsfestivals Uddelingspulje. Puljen er støttet af Carlsbergs Mindelegat, der i 2019 støtter arrangementer i festivalen med godt 1 mio.kr.

Udforske, forstå, forandre

Naturvidenskabsfestival foregår fra d. 23. – 27. september og arrangeres af Astra – det nationale naturfagscenter. Tanken med festivalen er at motivere børn og unge til at udforske, forstå og forandre verden med science, siger programleder for den nationale Naturvidenskabsfestival, Pernille Vils Rasmussen:

-Festivalen giver eleverne tid til og mulighed for at fordybe sig. De kommer ud af lokalerne for at udforske verden omkring dem, gå nye veje og bruge naturvidenskab til at udvikle løsninger på ægte problemer, der findes i virkeligheden – vi ved, at det motiverer dem. Set i det store perspektiv vil vi gerne bidrage til at gøre børn og unge til kreative og kritiske samfundsborgere.

Alle skoler bestemmer selv, hvordan festivalen skal forme sig, mens Astra bidrager med undervisningsforløb, materialer og inspiration.

Annonce til uge 37 + 39 https://www.f-i-c.dk/50-aars-jubilaeum