I dag blev det offentliggjort de nominerede til Årets Reumert. De 12 fagfolk i juryen har i løbet af teatersæsonen rejst land og rige rundt og set forestillinger inden for alle nomineringskategorier. Men selvom musicalen er den form for scenekunst, der sælger flest billetter i Danmark, måtte Fredericia Teater se sig forbigået.

– Sålænge der ikke engang er en hel kategori til musical, og dermed reelt kun een musical som bliver nomineret. Jeg undrer mig over at en scenekunstpris som har til formål at udbrede kendskabet til teatret, ikke anerkender den forestilling i Danmark der i sæsonen er set af flest mennesker. Når to af jurymedlemmerne ovenikøbet har givet forestillingen 6 stjerner, så bliver det pludseligt meget tydeligt at kategorien mangler. Men stort tillykke til alle nominerede!, udtaler Søren Møller, der er teaterdirektør på Fredericia Teater, til Fredericia Avisen.

Teaterdirektøren har også meddelt Årets Reumert-juryen på Facebook, at de behøver ikke at sende en invitation til prisuddelingen i år.

– Jeg har besluttet mig for i stedet at bruge aftenen på at udvikle nye musicals derhjemme. Men I kan invitere igen når I får råd til en hel kategori til Musical, skriver Søren Møller på Facebook.

Årets Reumert-showet transmitteres direkte på DRK kl. 20 den 12. juni.