Retten i Kolding afsagde i dag dom i en sag, hvor en 49-årig mand fra Vejle stod anklaget for i gentagne tilfælde at have truet og begået seksuelle overgreb på de to piger, som han havde fået betroet opdragelsen af, efter de var flygtet fra Congo til Danmark i en alder af henholdsvis seks- og 16-årig. Den 49-årige mand har selv congolesiske rødder.

Overgrebene blev begået på adresser i Give, Vejle og Skanderborg og stod på i en årrække fra den ældste pige var 16 år og den yngste af pigerne var 9 år. Udover seksuelle overgreb var den 49-årige mand også sigtet for trusler mod den yngste af pigerne. Den 49-årige truede blandt andet med, at hun ville blive sendt tilbage til Congo, hvis hun modsatte sig eller fortalte noget om overgrebene. Den 49-årige mand har hele sagen igennem nægtet sig skyldig både i overgrebene og i truslerne.

’Jeg er meget tilfreds med, at Retten i Kolding var enig i Anklagemyndighedens anklageskrift,’ udtaler senioranklager fra Sydøstjyllands Politi Helle Iversen i en pressemeddelelse: Og den 49-årige kan nu se frem til at skulle afsone sin dom på 7 år’.

Den 49-årige ankede efterfølgende sin dom.