Søndag d. 8. maj måtte de frivillige indsamlere i Fredericia flere gange gå forgæves med indsamlingsbøtten for SOS Børnebyerne. Dagen bød nemlig på årets første officielle sommerdag, og det sendte mange ud for at nyde det varme vejr. Solen gav da også lidt sved på panden hos SOS Børnebyerne, da flere indsamleres tilbagemelding lød på ’ingen hjemme’.

44 indsamlere var tilmeldt i Fredericia kommune, og de fortsatte ufortrødent i det gode vejr – og nogen var i hvert fald hjemme, for der blev indsamlet cirka 42.000 kroner i Fredericia kommune. SOS Børnebyerne forventer, at resultatet på landsplan lander på cirka 5,2 millioner kroner indsamlet til fordel for forældreløse og udsatte børn.

”Vi mangler lige de allersidste indbetalinger, men vi er på den sikre side, når vi siger, at vi lander på den gode side af 5 millioner, siger en glad direktør i SOS Børnebyerne, Mads Klæstrup Kristensen.

Gavmilde danskere landet over

”Vi hørte tidligt på dagen fra indsamlerne, at de gik forgæves på rigtig mange adresser – folk var ude i sommervejret. Men vores bekymring forsvandt, da vi kunne se, at vi ikke alene havde 800 flere indsamlere end sidste år – men også, at de folk, der så var hjemme og åbnede døren, har været helt enormt gavmilde. Ellers ville resultatet ikke havde været så flot, som det er. Vi vil gerne sige et stort tak til både indsamlerne, og dem, der gav,” siger Mads Klæstrup Kristensen.

Hver indsamler har i gennemsnit fået 1.000 kroner i bøtten, og det er mere end normalt. Pengene går til at hjælpe forældreløse og udsatte børn enten i en børneby, hvor en SOS-mor tager sig af dem eller i deres biologiske familie.

SOS Børnebyerne kan desuden melde, at danskerne generelt er mere gavmilde end nogensinde før. Det oplever SOS Børnebyerne, der også kan præsentere et rekordregnskab på 220 millioner kroner i 2015. Det betyder, at der er uddelt 20 millioner kroner mere end i 2014.

Fakta

Om landsindsamlingen

  • Cirka 5.100 danskere var på gaden søndag d. 8. maj for at samle ind for SOS Børnebyerne.
  • Sidste år samlede SOS Børnebyerne 5,5 millioner kroner ind. Indsamlingen fandt sted kort efter jordskælvet i Nepal. Derfor blev halvdelen af beløbet øremærket til nødhjælpsarbejde i Nepal.
  • Takket være bidrag til landsindsamlingen sidste år, har SOS Børnebyerne i Nepal blandt andet givet 39 børn et nyt hjem, 2.000 børn har kunnet komme i børnevenlige områder og 15.000 familier har fået nødhjælp.

Om SOS Børnebyerne

  • SOS Børnebyerne arbejder i 134 lande og hjælper på verdensplan ca. 1,6 mio. mennesker.
  • SOS Børnebyerne driver både børnebyer, familieprogrammer, lægeklinikker, skoler og børnehaver, og træder til i katastrofer og krig med nødhjælp.
  • SOS Børnebyerne havde sidste år et rekordår, hvor blandt andet landets første landsindsamling sikrede støtte til verdens mest udsatte.
  • I 2015 har SOS Børnebyerne uddelt 20 mio. kr. mere til arbejdet med forældreløse og udsatte børn end i 2014.

Du kan stadig nå at støtte

  • Sms SOS30 til 1231og støt med 30 kr.
  • Mobilepay / Swipp: 2014 1100