December er årets mørkeste måned, og spørger man familiens yngste medlemmer, er det med garanti også årets absolut længste måned, for der er så længe til juleaften. Derfor er her 4 tips til den søde ventetid

I år er vi så alle udfordret ekstra af corona-restriktionerne, der jo i voldsom grad begrænser de muligheder vi ellers har haft for at fordrive den lange ventetid med hygge og oplevelser. Heldigvis er naturen åben hele året – og hele døgnet – og her har vi god mulighed for dels at holde god afstand, mens vi oplever naturen og den friske luft. 

Her kommer 4 juletips til den søde ventetid:

1. Skab aktivitet i haven for vinterfuglene 
I naturen er der juletravlhed. De mange småfugle har travlt med at udnytte de sparsomme lyse timer til at søge føde. I kan hjælpe dem ved fx at lave en simpel foderautomat hjemme i haven, og fylde den med solsikkefrø, rosiner, nødder og andre lækkerier. Fuglene har brug for fedtholdig kost for at klare vinterkulden. 

2. Gå på opdagelse i skovbunden 
Når jorden er våd og blød, er det let at finde spor efter de mange dyr, der færdes der. Tag en tur ud og se, om I kan finde aftryk i jorden, eller måske finde de steder, hvor egern og mus har gnavet koglerne fri for frø. Finder man spor i jorden, kan man lave flotte gipsafstøbninger og tage med hjem, og måske male dem i flotte farver – det er en ret flot julegaveide.

3. Lav juledekorationer med naturens materialer
Det er også på denne tid, at vi kan samle naturmaterialer til juledekorationer, adventskranse med mere. I stedet for at købe materialerne i supermarkedet, er der en spændende og hyggelig mulighed i at tage familien med i skoven og samle bær, frugter, kogler og mos. Så er det kun gran og ler man skal hente i det lokale supermarked. 

4. Tag ud i det hyggelige mørke med en varm kop kakao
Og når man nu er afsted på tur, hvorfor så ikke besøge en af de smukke bål- og shelterpladser, der ligger rundt omkring i vores offentlige skove. Medbring tæpper og varmt tøj, måske en thermokande eller bålgryde til varm Kakao eller saft. Tænd bålet, og oplev stilheden og alle lydene, når mørket falder på….måske vælger I at overnatte, måske vælger I at vandre hjem i aftenmørket. 

Uanset hvad, så har I med ovenstående medvirket til at gøre december måned til en spændende – og måske knap så lang måned.

God fornøjelse!

Bliv klædt på til naturen
Hvis du ønsker mere inspiration har Naturfamilier, et projekt under Danmarks Naturfredningsforening, lanceret en podcast-miniserie, der udkommer hver advent i december: ’Klædt på til naturen’. Det er en podcast, hvor naturvejleder Peter Laurents og naturentusiast Pernille Baade Jensen dykker ned i forskellige måder børnefamilier og andre natur-glade sjæle kan bruge vores fantastiske natur på. Og det gælder uanset vind og vejr, og om man er vant til naturen, eller om man er helt grøn.. Eller er klar til at blive det. Du kan finde podcasten her: https://www.naturfamilier.dk/home/podcast/ eller på dit foretrukne podcast medie.

Faktaboks:

På www.naturfamilier.dk kan du finde mere inspiration til juleaktiviteter. 

Faktaboks:

Naturfamilier er et projekt under Danmarks Naturfredningsforening, der handler om at få flere børnefamilier ud i naturen. Læs mere her: www.naturfamilier.dk

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer